Tijd van woede

Tijd van woede - Pankaj Mishra | Northernlights300.org

...t het werk van Pankaj Mishra, de hoofdspreker tijdens de derde OFF Day ... VPRO Tegenlicht Meet Up #147 : India in tijd van woede ... ... . In zijn recente boek Tijd van woede analyseert hij verschijnselen als populisme, extremisme en geweld. India in tijd van woede. Hoe moeten we omgaan met de mondiale tegenreactie op globalisering? This event is in English. Pay as you like. Wednesday 30 Jan 2019, 20.00. wo 30 jan 2019, 20.00. Studio. Share. Tweet + Deel. E-mail. Accepteer de voorkeuren cookies om deze video te kunnen bekijken. India heeft de vruchten van globalisering geplukt. Tijd van woede. O ... Tijd van woede | Pankaj Mishra - Doorbraak winkel ... . India heeft de vruchten van globalisering geplukt. Tijd van woede. Opstand tegen de liberale wereldordening Misschien heeft u het nog niet door, maar we zitten middenin een wereldwijde burgeroorlog. Wie de strijdende partijen precies zijn is, zoals vaker in burgeroorlogen, een beetje onduidelijk. Er is woede zat in de wereld van vandaag, het is niet alleen Pankaj Mishra opgevallen. 'Age of Anger', de oorspronkelijke titel van zijn jongste boek, bekt beter dan de Nederlandse - 'Tijd ... Eén van de motto's van onze campagne is, dat we elkaar willen proberen te begrijpen. Ook mensen met wie we het volstrekt niet eens zijn - of wiens denkbeelden of gedragingen we zelfs verwerpelijk vinden - willen we verstaan en doorgronden. Soms kan een boek daarbij helpen. Daarom las Eric Corsius 'Tijd van woede'. Een… Pankaj Mishra beschrijft in Tijd van woede op een beknopte en briljante manier de geschiedenis van woede als politieke drijfveer. Met verrassende historische parallellen laat hij zien dat deze tijd niet uniek is: ook het begin van de twintigste eeuw was vol van destructiedrift, nationalisme en terrorisme. India in tijd van woede Over India werd lang gezegd dat het land het Westen wel eens voorbij zou kunnen streven, als opkomende economische grootmacht. Globalisering gaf de economie in India inderdaad een flinke boost, maar de meeste burgers schieten er niets mee op. Teleurgesteld en wanhopig worstelen Indiase jongeren met de droom niet uitkwam....

INFORMATIE

AUTEUR
Pankaj Mishra
DIMENSIE
4,70 MB
BESTANDSNAAM
Tijd van woede.pdf

OMSCHRIJVING

Pankaj Mishra beschrijft in "Tijd van woede' op een beknopte en briljante manier de geschiedenis van woede als politieke drijfveer. Met verrassende historische parallellen laat hij zien dat deze tijd niet uniek is: ook het begin van de twintigste eeuw was vol van destructiedrift, nationalisme en terrorisme. Dat is geen geruststellende gedachte en "Tijd van woede' is dan ook een alarmerend boek: er zal een mentaliteitsverandering nodig zijn om onze vrijheid, welvaart en stabiliteit te behouden.

Wil je het boek lezen?Tijd van woede in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Pankaj Mishra. Lezen Tijd van woede Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN