Hollands glorie

Hollands glorie - Jan de Hartog | Northernlights300.org

... een televisieserie uit 1976 gebaseerd op het boek Hollands Glorie van Jan de Hartog ... HOLLANDS GLORIE | Theatergroep ... .De serie werd in 1977 en 1978 uitgezonden door de AVRO.De regie was in handen van Walter van der Kamp met de muziek van Tonny Eyk.In november 2008 verscheen de serie op dvd.In 2011 zond de AVRO de serie opnieuw uit. Hollands Glorie biedt al ruim 35 jaar uiteenlopende vaartochten op haar vloot van historische schepen: voor jong en oud, van 1 tot 150 personen. Stap aan boord van onze klassieke motorschepen of traditionele zeilschepen en bele ... Hollands Glorie - Wikipedia ... . Stap aan boord van onze klassieke motorschepen of traditionele zeilschepen en beleef een onvergetelijke zeilvakantie of boottocht op het water. Hollandse Glorie Festival is weer terug in het Reeshofpark in Tilburg met dit jaar vele foodkraampjes, kermis attracties, Photobooth, meer entertainment, Silent Disco en nog meer artiesten verdeeld over meerdere podiums! Hollands Glorie kan verwijzen n...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan de Hartog
DIMENSIE
6,91 MB
BESTANDSNAAM
Hollands glorie.pdf

OMSCHRIJVING

Jan de Wandelaar, die het schopt van matroos tot eigenaar/kapitein van een zeesleper, staat model voor de Hollandse zeeman met zijn liefde voor de zee, vakmanschap, wilskracht en romantische gevoelens. Het verhaal, gepubliceerd in de bezettingsjaren, over de carriere van de 'Schipper naast God' is een aaneenschakeling van triomfen, tegenslagen, noodlot en voorspoed. Menselijke emoties worden treffend getekend in de bekende sappige stijl van de volksverteller. Nog steeds niet gedateerd en leesbaar voor een groot publiek dat houdt van wat breedsprakige, maar levendige zeeverhalen vol heroiek.

Wil je het boek lezen?Hollands glorie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan de Hartog. Lezen Hollands glorie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN