Het Beleg van Lissabon

Het Beleg van Lissabon - Jose Saramago | Northernlights300.org

...t het ook in het boek Het beleg van Lissabon, waar de corrector Raimundo Silva zich mee bezighoudt ... Wat te doen in Lissabon: onze tips voor een stedentrip ... ... . Uit protest tegen zijn klerkenbestaan besluit Silva in een opwelling zich dit keer niet te beperkten tot correctiewerk en hij stelt zich de vraag wat er gebeurd zou zijn als de kruisvaarders niet akkoord waren gegaan. Het Castelo de São Jorge of het Kasteel van Sint Joris is het bekendste kasteel van Lissabon.Het ligt op de hoogste heuvel van de stad en kijkt uit over de brede Taag (Rio Tejo).Het is een v ... Het Beleg van Lissabon eBook door José Saramago ... ... .Het ligt op de hoogste heuvel van de stad en kijkt uit over de brede Taag (Rio Tejo).Het is een van de bekendste toeristische attracties van Lissabon.De fundamenten van het kasteel stammen al uit de 6e eeuw voor Christus.In 1147 werd het kasteel tijdens de belegering van Lissabon op de Moren veroverd. Het Beleg van Lissabon José Saramago • Boek • paperback. Samenvatting . Flaptekst: In 1147 belegert de eerste Portugese koning, Dom Afonso Henriques, Lissabon in een poging de stad te heroveren op de Moren. Hij krijgt hulp van Engelse, Vlaamse en Duitse kruisvaarders die op doorreis zijn naar het Heilige Land. Buy Het beleg van Lissabon: roman 01 by Saramago, José (ISBN: 9789029077248) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. Het Beleg van Lissabon | ISBN 9789029077248 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken....

INFORMATIE

AUTEUR
Jose Saramago
DIMENSIE
6,66 MB
BESTANDSNAAM
Het Beleg van Lissabon.pdf

OMSCHRIJVING

In 1147 belegert de eerste Portugese koning, Dom Afonso Henriques, Lissabon in een poging de stad te heroveren op de Moren. Hij krijgt hulp van Engelse, Vlaamse en Duitse kruisvaarders die op doorreis zijn naar het Heilige Land. Als beloning mogen zij de stad na inname plunderen. Zo wordt het verteld in de geschiedenisboeken en zo staat het ook in het boek Het beleg van Lissabon, waar de corrector Raimundo Silva zich mee bezighoudt. Uit protest tegen zijn klerkenbestaan besluit Silva in een opwelling zich dit keer niet te beperkten tot correctiewerk en hij stelt zich de vraag wat er gebeurd zou zijn als de kruisvaarders niet akkoord waren gegaan. Hij voegt het woordje 'niet' toe aan de zin 'De kruisvaarders besloten de Portugezen te helpen,' en de geschiedenis neemt een totaal andere wending.

Wil je het boek lezen?Het Beleg van Lissabon in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jose Saramago. Lezen Het Beleg van Lissabon Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN