Edda

Edda - Marcel Otten | Northernlights300.org

...geschreven. Het bevat mythologische verhalen uit de periode tussen de 9de en 12de eeuw ... Edda Glas BV in Tilburg | De Telefoongids ... .Ze werden lang na afloop van de kerstening (rond het jaar 1000) in de dertiende eeuw opgeschreven. Het boek beschrijft de handelingen en lotgevallen van de Noordse goden en geeft de oude Noordse ... De Edda werd geschreven in 1222, en geldt nog steeds als een van de rijkste bronnen van de noordse mythologie. Voor het eerst is nu de gehele prozatekst van Snorri Sturluson in het Nederlands vertaald. Edda - Éjjel érkezem Burdonkaa. Loading... Unsubscribe from Burdonkaa? Cancel Unsu ... Edda - 6 definities - Encyclo ... . Edda - Éjjel érkezem Burdonkaa. Loading... Unsubscribe from Burdonkaa? Cancel Unsubscribe. ... Edda - Álmodtam egy világot - Duration: 3:57. Mosolyhíd 11,429,943 views. Bij uitgeverij Athenaeum verschijnt augustus 2017 het boek 'De Noordse mythen.Goden en helden van het oude Scandinavië'.Aan de hand van de Poëtische Edda en de Edda van Snorri Sturluson schetst mediëvist Carolyne Larrington een levendig beeld van de avonturen van de beroemde Noorse goden, zoals Odin, Freyja, Skadi en Loki. "Edda" (/ ˈ ɛ d ə /; Old Norse Edda, plural Eddur) is an Old Norse term that has been attributed by modern scholars to the collective of two Medieval Icelandic literary works: what is now known as the Prose Edda and an older collection of poems without an...

INFORMATIE

AUTEUR
Marcel Otten
DIMENSIE
11,40 MB
BESTANDSNAAM
Edda.pdf

OMSCHRIJVING

Wat de Ilias is voor de Grieken, is de Edda voor de Noordse volken. In poëtische vorm is het de schatkamer van hun mythologie en van veel van hun heldenverhalen en spreukenwijsheden. De EDDA belichaamt de ethiek en het culturele leven tijdens de overgangsperiode van heidendom naar christendom (8ste-13de eeuw). Er wordt een wereld ten tonele gevoerd van goden, bovennatuurlijke wezens en helden uit een heroïsche voortijd. Het bestaan van de mens in zijn natuurlijke omgeving, de plaats van de familie in de wereld eromheen kregen hierdoor een zinvolle invulling.De godenliederen oefenen een mysterieuze aantrekkingskracht uit op de moderne lezer. 'Het visioen van de zienares - Völuspá', waarin ontstaan en ondergang van de oude godenwereld worden behandeld en een schets van de nieuwe wereldorde wordt gegeven, is nog steeds het hoogtepunt uit de Noordse literatuur. De heldenliederen zijn een verheerlijking van het verleden. De kracht van de personages die erin optreden alsmede de gebeurtenissen die zich erin afspelen, overstijgen het gewoon-menselijke van latere tijden. De tragische lotgevallen van het geslacht der Nevelingen zijn een inspiratiebron voor velen geweest.

Wil je het boek lezen?Edda in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marcel Otten. Lezen Edda Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN