De heerlijkheid van het leven

De heerlijkheid van het leven - Michael Kumpfmüller | Northernlights300.org

...de aan tuberculose lijdende Franz Kafka in een badplaats aan de Oostzee de 25-jarige Dora Diamant kennen ... Wat is Gods heerlijkheid? - Herschepping ... . Binnen een paar weken gebeurt wat hij nooit had verwacht: hij kiest voor een leven met haar, in Berlijn. Daar zijn stakingen, antisemitisme en politieke onrust aan de orde van de dag. Voor Kafka is de stad vooral het decor van de grote liefde die hij in de ... Al in 1921 schreef Kafka in zijn dagboek: `Het is heel goed denkbaar dat de heerlijkheid van het leven in al haar rijkdom rondom iedereen en altijd klaarligt, maar versluierd, in de diepte, onzichtbaar, heel ver weg. Maar ze ligt daar, niet vijandig, niet onwillig, niet doof. Als je haar met de juiste woorden roept, b ... De heerlijkheid van het leven - Michael Kumpfmuller ... ... . Maar ze ligt daar, niet vijandig, niet onwillig, niet doof. Als je haar met de juiste woorden roept, bij de juiste naam, dan komt ze. De Heerlijkheid van Alfen: een onherbergzaam gebied. Door Dorothee Olthof en Eva IJsveld • Alphens.nl • zaterdag 30 mei 2020 om 13:22. Groene polders, sloten en koeien: het kenmerkende landschap rond Alphen aan den Rijn en in het Groene Hart. Op 30 juli verschijnt Michael Kumpfmüllers roman over Franz Kafka De heerlijkheid van het leven (Die Herrlichkeit des Lebens, vertaald door Hans Driessen en Marion Hardoar). Wij publiceren voor. De heerlijkheid van het leven. Uitgever Van Gennep, Amsterdam Verschenen 2014 ISBN 9789461643179 Kenmerken.. cm. 1e dr. Uitgever Van Gennep, Amsterdam Verschenen 2013 ISBN 9789461642103 Kenmerken 236 pagina's, 21 cm Aantekening vert. uit het Duits door Hans Driessen en Marion Hardoar Al in 1921 schreef Kafka in zijn dagboek: 'Het is heel goed denkbaar dat de heerlijkheid van het leven in al haar rijkdom rondom iedereen en altijd klaarligt, maar versluierd, in de diepte, onzichtbaar, heel ver weg. Maar ze ligt daar, niet vijandig, niet onwillig, niet doof. De HEERLIJKHEID van God Ooit was er een bijbalstudieconferentie in Amerika m...

INFORMATIE

AUTEUR
Michael Kumpfmüller
DIMENSIE
6,10 MB
BESTANDSNAAM
De heerlijkheid van het leven.pdf

OMSCHRIJVING

In de zomer van 1923 leert de aan tuberculose lijdende Franz Kafka in een badplaats aan de Oostzee de 25-jarige Dora Diamant kennen. Ze is gevlucht uit het oosten en is nu kokkin in een opvanghuis voor joodse kinderen. Binnen een paar weken gebeurt wat hij nooit had verwacht: hij kiest voor een leven met haar, in Berlijn. Daar zijn stakingen, antisemitisme en politieke onrust aan de orde van de dag. Voor Kafka is de stad vooral het decor van de grote liefde die hij in de nadagen van zijn leven heeft gevonden. Dora en hij trotseren samen de hyperinflatie, de afkeurende blikken van de hospita en zijn steeds slopender ziekte. Tot zijn dood, nauwelijks een jaar later, zullen ze niet meer dan enkele dagen van elkaar gescheiden zijn. Al in 1921 schreef Kafka in zijn dagboek: ‘Het is heel goed denkbaar dat de heerlijkheid van het leven in al haar rijkdom rondom iedereen en altijd klaarligt, maar versluierd, in de diepte, onzichtbaar, heel ver weg. Maar ze ligt daar, niet vijandig, niet onwillig, niet doof. Als je haar met de juiste woorden roept, bij de juiste naam, dan komt ze.’ In zijn laatste levensjaar is de heerlijkheid van het leven inderdaad gekomen. Op basis van Kafka’s dagboeken, brieven en laatste teksten schreef Michael Kumpfmüller een weergaloze roman over liefde en overgave, leven en dood.

Wil je het boek lezen?De heerlijkheid van het leven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Michael Kumpfmüller. Lezen De heerlijkheid van het leven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN