De Duitse soldaat in bidprenten uit de Tweede Wereldoorlog

De Duitse soldaat in bidprenten uit de Tweede Wereldoorlog - Jurgen van den Plas | Northernlights300.org

...oudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte ... Bidprentje 1944 uit de tweede wereldoorlog - Papierwerk ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. €19,95. Ruim vier miljoen Duitse soldaten kwamen in de Tweede Wereldoorlog om het leven. In vele katholieke streken - vooral Beieren en Opperoostenrijk - werden zij na hun vaak zinloze dood herdacht met een bidprent of doodsprentje. Ruim vier miljoen Duitse soldaten kwamen in de Tweede Wereldoorlog om het leven. In vele katholieke streken - vooral Beieren en Opperoostenrijk - werden zij na hun vaak zinloze dood herdacht met een bidprent of doodsprentje. Deze prentjes, die na de afscheidsdienst ... De Duitse soldaat in bidprenten uit de Tweede Wereldoorlog ... ... . Deze prentjes, die na de afscheidsdienst werden meegegeven aan familie en kennissen, bieden op een erg persoonlijke manier een schat aan informatie. De auteur, die ... De Duitse soldaat in bidprenten uit de Tweede Wereldoorlog bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. Aan de hand van meer dan 700 bidprenten wordt een beeld geschetst van de Duitse soldaat in de Tweede Wereldoorlog. De Duitse soldaat in bidprenten uit d...

INFORMATIE

AUTEUR
Jurgen van den Plas
DIMENSIE
9,74 MB
BESTANDSNAAM
De Duitse soldaat in bidprenten uit de Tweede Wereldoorlog.pdf

OMSCHRIJVING

Ruim vier miljoen Duitse soldaten kwamen in de Tweede Wereldoorlog om het leven. In vele katholieke streken - vooral Beieren en Opperoostenrijk - werden zij na hun vaak zinloze dood herdacht met een bidprent of doodsprentje. Deze prentjes, die na de afscheidsdienst werden meegegeven aan familie en kennissen, bieden op een erg persoonlijke manier een schat aan informatie. De auteur, die journalistiek studeerde in Antwerpen en Gelsenkirchen, legde zich jarenlang toe op deze bijzondere tijdsdocumenten en schreef er dit uniek en rijkelijk geïllustreerd boek over. Via een collectie van ruim 700 bidprenten, representatief voor elk stadium van de oorlog, wordt er een nieuw licht geworpen op de Duitse soldaat. Hoe oud waren zij, welke jaargangen zijn onder de slachtoffers het meest of het minst vertegenwoordigd en waarom, uit welke landen en streken kwamen zij en bij welke offensieven zijn ze gesneuveld? Welke onderscheidingen werden het meest uitgereikt, hoe frequent kwamen twee, drie of zelfs meer zonen uit eenzelfde familie om het leven en kan er ook iets gezegd worden over het totaal aantal manschappen dat in de oorlog het leven verloor?

Wil je het boek lezen?De Duitse soldaat in bidprenten uit de Tweede Wereldoorlog in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jurgen van den Plas. Lezen De Duitse soldaat in bidprenten uit de Tweede Wereldoorlog Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN