Wat Is Cultuurgeschiedenis?

Wat Is Cultuurgeschiedenis? - Peter Burke | Northernlights300.org

...orische ontwikkeling, die in de negentiende eeuw zijn hoogtepunt bereikte ... Boek: Wat is cultuurgeschiedenis? - Geschreven door Peter ... ... .. Cultuur is in metaforische zin gebruikt in de betekenis van de ... Wat was de invloed van het koloniale imperialisme op onze geschiedenis? Wat vertellen fenomenen als het pretpark van Coney Island ons over de moderniteit? In Cultuurgeschiedenis. Een handboek reis je door de westerse cultuurgeschiedenis, van de Griekse democratie tot aan de crisis van het postmodernisme. Wat is cultuurgeschiedenis?. Peter Burke (1937) is een der meest vooraa ... Cultuurwetenschappen - Wikipedia ... . Wat is cultuurgeschiedenis?. Peter Burke (1937) is een der meest vooraanstaande historici van onze tijd. Tot zijn specialismen behoren de sociale geschiedenis van de Renaissance, moderne historiografie en in bredere zin cultuurgeschiedenis. Zijn «Wat is cultuurgeschiedenis?» geldt wereldwijd als een onmisbare inleiding op de recente ontwikkelingen in de geschiedwetenschap. Kom je er niet helemaal uit op onze nieuwe site? Bel met onze klantenservice. 085 - 006 2099. Vraag? Cultuurwetenschappen bij de Open Universiteit. Volledige academische bachelor- of masteropleiding. Zelfstandig, in eigen tempo, met begeleiding en structuur. Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Wat is cultuurgeschiedenis?, geschreven door Peter Burke. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over Geschiedenis, Vrije Universiteit Brussel, VUB, Samenvatting, Radboud Universiteit, Radboud, Cultuurgeschiedenis & Cultuur- en mentaliteitsgeschiedenis. Zijn «Wat is cultuurgeschiedenis?» geldt wereldwijd als een onmisbare inleiding op de recente ontwikkelingen in de geschiedwetenschap. Het biedt een toegankelijk en veelomvattend overzicht van de «culturele wending» die de afgelopen decennia het historische vakgebied en onze blik op het verleden voorgoed heeft veranderd. Wat is cultuurgeschiedenis? book. Read 25 reviews from the world's largest community for readers. Peter Burke (1937) is een der meest vooraanstaande hist... Peter Burke (1937) is een der meest vooraanstaande historici van onze tijd. Tot zijn specialismen behoren de sociale geschiedenis van de Renaissance, moderne historiografie en in bredere zin cultuurg...

INFORMATIE

AUTEUR
Peter Burke
DIMENSIE
7,43 MB
BESTANDSNAAM
Wat Is Cultuurgeschiedenis?.pdf

OMSCHRIJVING

Peter Burke (1937) is een der meest vooraanstaande historici van onze tijd. Tot zijn specialismen behoren de sociale geschiedenis van de Renaissance, moderne historiografie en in bredere zin cultuurgeschiedenis. Zijn Wat is cultuurgeschiedenis? geldt wereldwijd als een onmisbare inleiding op de recente ontwikkelingen in de geschiedwetenschap. Het biedt een toegankelijk en veelomvattend overzicht van de «culturele wending» die de afgelopen decennia het historische vakgebied en onze blik op het verleden voorgoed heeft veranderd. Vanaf de «klassieke» cultuurhistorici zoals Jacob Burckhardt en Johan Huizinga schetst Burke de achtergronden, ontwikkelingen en hoofdpersonen van de cultuurgeschiedenis in de afgelopen halve eeuw. Hij bespreekt onder meer de opkomst en ondergang van het marxistische perspectief, de grote invloed van de Franse «Annales» historici, de revolutie die cultureel antropologen in de historische wereld teweegbrachten, en het recente werk van de jongste generatie historici, dat bekend staat als «de nieuwe cultuurgeschiedenis». Dit boek is daarmee niet alleen een ideale introductie voor iedereen die wil kennismaken van de eigentijdse stand van zaken in de geschiedwetenschap, maar biedt ook een fascinerende blik op de bredere intellectuele geschiedenis van onze tijd.

Wil je het boek lezen?Wat Is Cultuurgeschiedenis? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Peter Burke. Lezen Wat Is Cultuurgeschiedenis? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN