Rost van Tonningen

Rost van Tonningen - David Barnouw | Northernlights300.org

...p houtgas rijdende auto van De Nederlandsche Bank naar het noorden ... Rost Van Tonningen, Meinoud Marinus (1894-1945) ... . Mr. M.M. Rost van Tonningen. bron: Persoonlijkheden. Fanatieke antisemiet van Austro-nazistische signatuur en aristocratische huize. Gaf in 1936 zijn vorstelijk betaalde baan bij de Volkenbond in Wenen op om zich geheel aan het nationaal-socialisme te kunnen wijden. Luitenant-generaal Marinus Bernardus Rost van Tonningen (1852- 1927) was één van de velen in een lange reeks commandanten van het Koninklijk Nederlandsch-Indische Leger. In 1907 verkreeg hij als adjudant in buitengewone dienst van H.M ... Meinoud Rost van Tonningen - Fanatiek NSB'er | Historiek ... . In 1907 verkreeg hij als adjudant in buitengewone dienst van H.M. de Koningin deze verantwoordelijke functie, die hij twee jaar vol tevredenheid zou vervullen. Rost Van Tonningen, Meinoud Marinus, jurist, politicus (Soerabaja 19-2-1894 - 's-Gravenhage 6-6-1945). Zoon van Marinus Bernardus Rost van Tonningen, hoofdofficier van het KNIL, en jkvr. Menauda Sara Johanna van den Bosch. Gehuwd op 17-1-1924 met Mary Sara Gordon Hasselbach; er waren 2 dochters. Weduwe Rost van Tonningen overleden 24 maart 2007, 9:28. AMSTERDAM - Florentine Rost van Tonningen is op 92- jarige leeftijd in België overleden. Dat meldde haar oudste zoon, Grimbert Rost van ... Rost van Tonningen werd begraven op de Algemene begraafplaats in Den Haag, in een graf zonder kenmerken. Halverwege de jaren vijftig wilde Florrie Rost van Tonningen, zijn weduwe, de resten van haar man laten bijzetten in het familiegraf. Meinoud Rost van Tonningen deelde echter hetzelfde massagraf als Mussert, Van Genechten en Blokzijl. Stijn Rost van Tonningen is lid van Facebook. Word lid van Facebook om met Stijn Rost van Tonningen en anderen in contact te komen. Facebook geeft mensen... Meinoud Grimbert Rost van Tonningen. Geboren 1 november 1941 Overleden 8 september 2018. Ivonne Meinoud Ogier Florian Zino. De crematieplechtigheid zal plaatsvinden in aula 2 van het crematorium "Amersfoort", Dodeweg 31 te Leusden op donderdag 13 september om 13.30 uur. Meinoud Rost van Tonningen sloot zich in 1936 aan bij de NSB van Anton Mussert. De partij ging na zijn toetreding een steeds radicalere koers varen. Rost van Tonningen viel onder meer op door zijn antisemitische uitlatingen....

INFORMATIE

AUTEUR
David Barnouw
DIMENSIE
10,32 MB
BESTANDSNAAM
Rost van Tonningen.pdf

OMSCHRIJVING

Meinoud Marinus Rost van Tonningen: politicus, tweede plaatsvervangend leider van de NSB, president van De Nederlandsche Bank, lid van de Tweede Kamer, SS'er en landverrader. Tot aan zijn dood in de Scheveningse gevangenis bleef hij een fanatiek volgeling van het Duitse nationaal-socialisme. Wat bewoog hem om zich in 1936 aan te sluiten bij de Nationaal Socialistische Beweging? Welk geheim over zijn afkomst droeg Rost van Tonningen met zich mee? Hoe trachtte hij NSB-leider Mussert buiten spel te zetten? Sloeg hij in 1945 de hand aan zichzelf of werd hij vermoord? En waarom kreeg de 'zwarte weduwe' toch een staatspensioen? Lees alles in de onthullende biografie Rost van Tonningen van David Barnouw, medewerker van het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie. Een onmisbaar boek voor iedereen die zich interesseert voor de 'foute' geschiedenis van ons land tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Wil je het boek lezen?Rost van Tonningen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur David Barnouw. Lezen Rost van Tonningen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN