Brieven aan Lieneke

Brieven aan Lieneke - Jacob van der Hoeden | Northernlights300.org

...ijd werd en Lieneke, in het nog altijd bezette noorden, afgesneden werd van contact met haar vader ... Te mooi om te verbranden - Boeken - RD.nl ... . In 1945, na de bevrijding, kwamen ... brieven aan lieneke, werk. werk. Brieven aan Lieneke. 10 schriftjes in doosje. Auteur(s) Jacob van der Hoeden Vertaler(s) Carolien Steenbergen. NUR code(s) 370 Cadeauboeken algemeen Uitgever(s) BookSpot B.V. (inzake New Book uitg) Taal Nederlands Vers. datum 01/07/2009 NSTC ... Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog geeft dorpsdokter Hein Kohly een pakketje met negen sc ... Vind brieven aan lieneke op Marktplaats - juni 2020 ... ... Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog geeft dorpsdokter Hein Kohly een pakketje met negen schriftjes aan Lieneke van der Hoeden, die bij hem in Den Ham zit ondergedoken. Het zijn de brieven die ... 8. Jacob van der Hoeden - Brieven aan Lieneke - Sirene, 2009 - Pagina's ongenummerd - Box met 10 cahiers - 12x8 cm., Box 14x9x4 cm. Conditie: Zeer goed. Lieneke was 6 jaar toen in Nederland de WO II uitbrak. Om te overleven moest dit Joodse meisje alleen onderduiken. Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Shem-Tov, Tami - Voortaan heet je Lieneke. Een vader schrijft brieven aan zijn ondergedoken dochtertje Rijksuniversiteit Groningen founded in 1614 - top 100 university. Sluiten. Menu en zoeken; Contact; My University; Student Portal Alles komt aan de orde in deze brieven, maar de belangrijkste thema's zijn de liefde en de poëzie, en hoe die zich in Gorters gedichten met elkaar versmelten. Deze uitzonderlijke, tweevoudige liefdescorrespondentie wordt bezorgd door Lieneke Frerichs, die daarmee het door haar man Enno Endt begonnen onderzoek tot voltooiing brengt. In de zomer van 1908 was de net 26-jarige Nescio in Veere en schreef er een paar brieven aan zijn hoogzwangere vrouw, Agathe Tiket. Liefi, zo luidt de aanhef van de eerste brief.Aan den dikken Os, staat er boven de tweede.. In Veere beleefde Nescio na een wat moeizame start een paradijselijke tijd die hem het materiaal gaf voor De uitvreter.In de brieven die hij aan zijn vrouw schreef zie je ......

INFORMATIE

AUTEUR
Jacob van der Hoeden
DIMENSIE
9,65 MB
BESTANDSNAAM
Brieven aan Lieneke.pdf

OMSCHRIJVING

Lieneke van der Hoeden is zes jaar als in Nederland de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Om te overleven moest dit joodse meisje onderduiken - alleen, zonder haar familie - en een nieuwe identiteit aannemen.Om zijn kleine Lieneke gerust te stellen stuurde haar vader haar lange brieven waarin hij schreef over zijn dagelijkse leven en hij maakte daarbij prachtige illustraties. Deze brieven hadden vernietigd moeten worden, maar zijn wonder boven wonder bewaard gebleven.Lienekes verhaal is waargebeurd, haar schriftjes hebben bestaan en de originelen worden bewaard in het Yad LaYeled Children's Museum in Israël.

Wil je het boek lezen?Brieven aan Lieneke in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jacob van der Hoeden. Lezen Brieven aan Lieneke Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN