Als de graankorrel niet sterft

Als de graankorrel niet sterft - Ruud Welten | Northernlights300.org

...j - onmiddellijk na de intocht in Jeruzalem - antwoordt op de vraag van enige Grieken, die Jezus willen zien: "Als de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft hij alleen: maar als hij sterft, brengt hij veel ... Als de graankorrel sterft - Holy Bunch (NL) ... ... Als de graankorrel niet sterft. Ga naar zoeken Ga naar hoofdinhoud. lekker winkelen zonder zorgen. Gratis verzending vanaf 20,- Bezorging dezelfde dag, 's avonds of in het weekend* Gratis retourneren Select Ontdek het nu voor 9,99 p.j. Zoek je product In welke categorie? ... De graankorrel 'Voorwaar, voorwaar, ik zeg u, indien de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft zij op zichzelf; maar indien zij sterft, brengt zij veel vrucht voo ... PDF De graankorrel - KPN ... .j. Zoek je product In welke categorie? ... De graankorrel 'Voorwaar, voorwaar, ik zeg u, indien de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft zij op zichzelf; maar indien zij sterft, brengt zij veel vrucht voort.' (Joh. 12: 24) Parijs 27 maart 1994 Je hoeft bepaald niet altijd alleen te zijn om je alleen te voelen. Integendeel. Nergens kun je je immers verlorener voelen dan op een Hij zei: "Als de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft hij alleen. Maar als hij sterft, brengt hij veel vrucht voort" (Joh. 12, 24). En precies dat is gebeurd: Jezus, de graankorrel door God gezaaid in de voren van de aarde is gestorven, gedood door de zonde in de wereld. Hier ligt de centrale tekst van het oratorium: Als de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft zij op zichzelf, maar als zij sterft brengt zij veel vruchten voort. Het tweede thema is de erkenning dat lijden en dood bij het leven horen. Als derde thema wordt het grote gebeuren van dood en opstanding, vernieuwing en wedergeboorte gevierd. Als een graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft het één graankorrel, maar wanneer hij sterft draagt hij veel vrucht. (Johannes 12, 24) Bijbeltekst van de dag. Dit getuigenis luidt: God heeft ons eeuwig leven geschonken e...

INFORMATIE

AUTEUR
Ruud Welten
DIMENSIE
10,96 MB
BESTANDSNAAM
Als de graankorrel niet sterft.pdf

OMSCHRIJVING

Dit essay is een onderzoek naar de filosofische betekenis van openbaring. Openbaring heeft betrekking op iets dat niet uit onszelf voortkomt. Het betreft de boodschap van een waarheid die wellicht groter is dan we aankunnen. Het is daarom niet zo vreemd dat onze moderne cultuur openbaring uit het rijk van rationaliteit en wetenschap heeft verbannen. Openbaring betekent een inbreuk op de orde die we in onze samenleving nastreven. In dat opzicht is openbaring een trauma en als trauma dwingt het tot een herziening van ons bestaan. In plaats van het trauma van openbaring uit de weg te gaan, wordt ze in dit essay opgezocht. Want kan het menselijk bestaan, kan onze humaniteit, zonder openbaring? Slagen we erin werkelijk mens te zijn wanneer we openbaring succesvol uit onze cultuur hebben verdreven? In dit filosofische essay worden deze vragen gesteld aan de hand van enkele liaisons dangereuses tussen recente Franse filosofen waaronder Jean-Paul Sartre, Emmanuel Levinas, Jacques Lacan en Michel Henry.Ruud Welten (1962) is als bijzonder hoogleraar vanwege de Stichting Thomas More verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is universitair hoofddocent filosofie aan Tilburg University. Hij schreef eerder onder meer 'Het ware leven is elders' en 'Onder vreemden'.

Wil je het boek lezen?Als de graankorrel niet sterft in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ruud Welten. Lezen Als de graankorrel niet sterft Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN