Succesvolle cultuurverandering

Succesvolle cultuurverandering - Karen Reichert | Northernlights300.org

...n. Er is sprake van een toename van politiek gedrag in de organisatie en een sceptische en afwachtende houding bij het perso- 26 Succesvol werken aan cultuurverandering Deel V Succesvol werken aan cultuurverandering ... Succesvolle cultuurverandering - NRC Webwinkel ... . Hoofdstuk Bij cultuurverandering in organisaties gaat het om een actief en doorlopend pro-ces waarin mensen samen de identiteit van een organisatie vormen in de manier Ook meer fysieke zaken kunnen randvoorwaarden scheppen die een succesvolle cultuurverandering mogelijk maken, zoals huisvesting (dislocaties opheffen) en de kantoorinrichting (van gesloten naar open, geen overdadige luxe/ruimtes voor managers). 6. Succesvolle cultuurverandering verlangt een visie op de toekomst en een gezamenlijke inspanning van mensen die veranderingen kunnen realise-ren. Een succesvolle aanpak voor cultuurverandering in organisaties ke ... bol.com | Succesvolle cultuurverandering | 9789082582215 ... ... . 6. Succesvolle cultuurverandering verlangt een visie op de toekomst en een gezamenlijke inspanning van mensen die veranderingen kunnen realise-ren. Een succesvolle aanpak voor cultuurverandering in organisaties kent zes ba-sisprincipes. De basisprincipes zijn voorwaarden voor succesvolle cultuurveran- Succesvolle organisaties op dit terrein gebruiken de term cultuurverandering niet en zien ook af van geprogrammeerde gedragsverandering. Zij leggen juist de nadruk op de identiteit van de organisatie, de achterliggende aannames en het organisatieconcept. Leiders in. cultuurverandering. Hoe Nederlandse organisaties succesvol. hun cultuur veranderen en strategische. v ernieuwing realiseren. Jaap Boonstra. 2010 hoe leiders in organisaties werken aan succesvolle cultuurverandering. Het denken over organisatiecultuur...

INFORMATIE

AUTEUR
Karen Reichert
DIMENSIE
12,51 MB
BESTANDSNAAM
Succesvolle cultuurverandering.pdf

OMSCHRIJVING

Succesvolle cultuurverandering 1e druk is een boek van Karen Reichert uitgegeven bij Human Capital Training & Advies. ISBN 9789082582215 Dit boek biedt een nieuw perspectief voor een snelle en succesvolle cultuurverandering op basis van het principe 'waarderen wat er is, ontdekken wat er kan'. In deel 1 lees je wat het belang is van de onderstroom in een veranderproces en hoe je de onderstroom kunt benutten om medewerkers positief mee te nemen in een cultuurverandering. Beschreven wordt hoe mensen verandering beleven en hoe je gedragspatronen kunt doorbreken. Deel 2 gaat in op de wijze waarop een cultuurverandering snel en succesvol te realiseren is, met een duurzaam resultaat tot gevolg. Er worden tien bouwstenen beschreven die nodig zijn om een solide fundament te creëren voor een nieuwe cultuur die kan rekenen op draagvlak. De waarde die elke bouwsteen vertegenwoordigt in het veranderproces en de wijze waarop je er uitvoering aan geeft, komen uitgebreid aan bod. Een praktijkcase bewijst hoe de gewenste cultuur met behulp van de tien bouwstenen binnen een jaar tot stand komt. Karen Reichert biedt hiermee een praktisch en onmisbaar handboek voor elke leider die op zoek is naar het antwoord op de vraag: hoe doe je dat, een cultuur succesvol veranderen?

Wil je het boek lezen?Succesvolle cultuurverandering in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Karen Reichert. Lezen Succesvolle cultuurverandering Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN