Goden

Goden - Patrick Lateur | Northernlights300.org

...en en hun taken De Griekse goden zijn de goden uit de Griekse mythologie ... Griekse en Romeinse goden - Out of the blue ... .Ze werden mede gebruikt om allerlei verschijnselen, van bliksem tot liefde, te verklaren.. Hieronder staat een alfabetische lijst van de Griekse goden. Ze zijn ingedeeld naar status of het deel van de natuur waar zij verwant aan waren. Mythologie: een lijst van bekende goden en godinnen uit de oudheid en welke taak ze hadden in hun eigen cultuur en religie. God Godin Romeinse Griekse Germaanse Noorse Vikingen Egyptische Keltis ... Lijst van Romeinse goden (en hun Griekse equivalent ... ... . God Godin Romeinse Griekse Germaanse Noorse Vikingen Egyptische Keltische ... We hebben een hoop Griekse goden moeten overslaan in deze lijst, tot onze spijt. Ongetwijfeld zijn de meningen verdeeld over welke goden het meest of het minst belangrijk zijn, en we willen daarom nog even snel een aantal andere goden noemen, om ze ten minste genoemd te hebben. Zo hebben we de derde broer van Poseidon en Zeus overgeslagen: Hades. A lles over de Griekse mythologie. Overzicht van mythen en sagen uit het Oude-Griekenland. Verhalen over goden, halfgoden, nimfen en helden. Voor de oude ...

INFORMATIE

AUTEUR
Patrick Lateur
DIMENSIE
5,13 MB
BESTANDSNAAM
Goden.pdf

OMSCHRIJVING

De 'Anthologia Graeca' is een wondere verzameling van meer dan vierduizend Griekse epigrammen verspreid over meer dan duizend jaar. De Griekse, Romeinse, vroegchristelijke en Byzantijnse cultuur weerspiegelt zich in verzen allerhande, gaande van graf- en wijngedichten over stichtelijke en erotische epigrammen tot gedichten over goden en helden, dichters en filosofen. De goddelijke epigrammen die Patrick Lateur hier in vertaling samenbrengt, zijn niet alleen van godsdiensthistorisch belang, ze hebben ook een grote waarde vanuit literair en documentair standpunt. De kleine helft van deze bloemlezing bestaat uit puntgedichten over de twaalf Olympische goden. In twee andere afdelingen komen kleinere mannelijke en vrouwelijke godheden en goddelijke wezens aan bod, terwijl het laatste deel een tiental vroegchristelijke epigrammen aanreikt. De Griekse tekst en de handige registers geven dit goddelijk boek een meerwaarde mee.

Wil je het boek lezen?Goden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Patrick Lateur. Lezen Goden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN