Hyperhidrosis - Een positief boek over overmatig zweten

Hyperhidrosis - Een positief boek over overmatig zweten - Marja Boedart | Northernlights300.org

...zweten kan soms veel overlast geven. Denk aan extreem geurende zweetplekken, continu een nat gevoel, sneller verkouden of een zweetuitbraak terwijl u niets doet ... Marja (57) heeft eindelijk droge handen | Gezond | AD.nl ... . Daarbij kan zweet in verschillende gradaties voorkomen en kan het lokaal of over de complete huid voorkomen. Hyperhidrosis betekent overmatig transpireren. Transpireren is één van de belangrijkste manieren waarop het lichaam afkoelt. Mensen met hyperhidrosis produceren echter zweet in veel grotere hoeveelheden dan nodig om hun temperatuur te regelen. Ongeveer 0,5% van de bevolking - of één op 100 personen - lijdt aan een vorm van hyperhidrosis. Overmatig zweten van handen en of oksels (hyperhidrosis palm ... Zweten - De Wereld Draait Door - BNNVARA ... . Ongeveer 0,5% van de bevolking - of één op 100 personen - lijdt aan een vorm van hyperhidrosis. Overmatig zweten van handen en of oksels (hyperhidrosis palmaris en of axillaris) Iedereen zweet. Door te zweten kan ons lichaam de warmte regelen. Als u meer zweet dan gebruikelijk is en u vindt het hinderlijk spreken we van overmatig zweten ofwel hyperhidrosis. We zeggen ook wel dat 'de inwendige thermostaat' te warm staat afgesteld. Stichting CCC Patientervaringsverhalen. Overzicht beschikbare boeken, video's en andere documenten die betrekking hebben op ervaringen van (ex)patienten in de zorg. Op deze site staan vele ervaringsverhalen in de vorm van Boeken (besprekingen), Blogs, Docu's(dagboek) en (korte)Ego-documenten. Onder de knop Ervaringsverhalen zoeken zijn ze op verschillende manieren te vinden met zoekwoorden ... Overmatig zweten is een hinderlijke aandoening die kan leiden tot gevoelens van schaamte en verminderd zelfvertrouwen. De prevalentie in de algemene bevolking is 1-3%, bij eenderde van de betrokkenen zijn de klachten zo ernstig dat ze hulp vragen van de huisarts. 2 Primaire hyperhidrose, ook wel essentiële of idiopathische hyperhidrose genoemd, is meestal lokaal....

INFORMATIE

AUTEUR
Marja Boedart
DIMENSIE
7,44 MB
BESTANDSNAAM
Hyperhidrosis - Een positief boek over overmatig zweten.pdf

OMSCHRIJVING

Hoe doorsta je dagelijkse beproevingen met klotsende oksels of glibberige handen? Zweten staat in onze samenleving voor vies en vervelend. Maar overmatig zweten - hyperhidrosis - is een drama. En een heus taboe, want zweters zijn zwijgers en praten er doorgaans uit schaamte niet over. Marja Boedart - na járen uiteindelijk verlost van haar zweethanden - haalt met dit boek hyperhidrosis uit de taboesfeer. Zij interviewde daartoe 26 lotgenoten, die spontaan en de schaamte voorbij vertellen over hun leven mét en zónder deze aandoening. Hyperhidrosis - Een positief boek over overmatig zweten is informatief, verhelderend én vooral luchtig. Daardoor wordt het taboeonderwerp ineens bespreekbaar.

Wil je het boek lezen?Hyperhidrosis - Een positief boek over overmatig zweten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marja Boedart. Lezen Hyperhidrosis - Een positief boek over overmatig zweten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN