Diocletianus

Diocletianus - Olivier Hekster | Northernlights300.org

...litary to become a cavalry commander of the Emperor Carus's army ... Diocletianus - Vicipaedia ... . After the deaths of Carus and his son Numerian on campaign in ... Het Paleis van Diocletianus (Kroatisch: Dioklecijanova palača) werd in het begin van de 4e eeuw gebouwd in opdracht van de Romeinse keizer Diocletianus en groeide in de eeuwen daarna uit tot het stadshart van Split.Het paleis vormt een unieke combinatie van Romeinse architectuur en middeleeuwse stedenbouw en staat daarom sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO Diocletianus werd augustus senior voor het Oosten met Galerius als caesar junior. Maximianus werd augustus junior voor het Westen met Constantiu ... Keizer Diocletianus van het Romeinse Rijk (243-314) ... . Maximianus werd augustus junior voor het Westen met Constantius Chlorus als caesar senior. Vervolging begint In 302 besloten Diocletianus en Galerius op een vergadering in Diocletianus' hoofdstad Nicomedia om het christendom in het Romeinse Rijk te onderdrukken. Evelien J.J. Roels € 19.95 Bekijk hier Diocletianus: een keizer tussen eenheid en versnippering Na de behandeling van de publiekslievelingen onder de Romeinse keizers in de veelgeprezen Constantijn de Grote. Traditie en verandering (2012) en De wereld van Hadrianus (2015), is de derde 'keizerbundel' van Uitgeverij Vantilt gewijd aan een keizer met een iets minder rooskleurige reputatie ... Diocletianus (244-311) werd keizer toen het Romeinse rijk kampte met interne twisten, oorlogen en economisch verval. Om orde op zaken te stellen voerde Diocletianus een nieuwe bestuurssysyteem in: de tetrarchie, ofwel de vierkeizerregering. Diocletianus werd dus ongeveer 70 jaar. Zijn loopbaan voerde hem, als zoon van een vrijgelatene, via de militaire dienst op tot stadhouder van Moesia. Na de dood van keizer Numerianus in 284 werd Diocletianus door het leger geroepen tot het ...

INFORMATIE

AUTEUR
Olivier Hekster
DIMENSIE
5,27 MB
BESTANDSNAAM
Diocletianus.pdf

OMSCHRIJVING

Keizer Diocletianus (244-311) kwam aan de macht op moment dat het Romeinse Rijk geteisterd werd door interne twisten en oorlogen en het economisch verval had ingezet. De heersers dreigden hun macht te verliezen.Dat liet Diocletianus echter niet zomaar gebeuren. Hij voerde een nieuwe staatsstructuur in, de tetrarchie, waarbij twee Augusti (keizers) en twee Caesares (vice-keizers) aan het hoofd stonden. Ook stelde hij voor veel goederen en diensten een maximumprijs in om het rijk makkelijker bestuurbaar te maken. Maar met de gedeelde macht was de eenheid soms ver te zoeken. Na zijn aftreden in 305 (een unicum) leefde Diocletianus nog jaren aan de zijlijn, in zijn paleis in Split. In deze uitgave wordt de centrale rol van Diocletianus belicht tijdens een breukperiode van het Romeinse Rijk. Wat deed hij als bestuurder en wetgever? Hoe werd hij door de christenen gezien? Welke bouwwerken zijn er nog van zijn hand? Deskundigen van de Radboud Universiteit Nijmegen belichten een intrigerende Romeinse keizer.Diocletianus tussen eenheid en versnippering is het derde Romeinse keizerboek bij Vantilt, na de succesvolle en veelgeprezen delen Constantijn de Grote, traditie en verandering (2012) en De wereld van Hadrianus (2015).

Wil je het boek lezen?Diocletianus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Olivier Hekster. Lezen Diocletianus Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN