De kunst van de rivaliteit

De kunst van de rivaliteit - Sebastian Smee | Northernlights300.org

... De titel is De kunst van de rivaliteit, maar dit boek gaat net zozeer over intimiteit en openstaan voor invloed ... De kunst van de rivaliteit - paperback - Sebastian Smee ... ... . Het gaat over vatbaarheid, de 'state of mind' die kunstenaars eigenlijk vooral aan het begin van hun carrière hebben. Bestel De kunst van de rivaliteit eBook Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies 9789000321575 Smee, De kunst van de rivaliteitPrachtig geschreven verhalen over de noodzakelijke strijd tussen bevriende kunstenaars Onder de titel 'Rivaliteit in Venetië' brengt het Louvre deze herfst een tentoonstelling over de Venetiaanse schilderkunst in de 16e eeuw. Zalen vol met de onuitputtelijke vernieuwingen van Titiaan, het lichte kleurenpalet van Veronese en de prikkel ... De kunst van de rivaliteit: vier vriendschappen ... ... . Zalen vol met de onuitputtelijke vernieuwingen van Titiaan, het lichte kleurenpalet van Veronese en de prikkelende expressie van Tintoretto. Saint Jérome van Titiaan (links) en van Tintoretto (rechts) Een beroemde anekdote vertelt dat de…...

INFORMATIE

AUTEUR
Sebastian Smee
DIMENSIE
5,60 MB
BESTANDSNAAM
De kunst van de rivaliteit.pdf

OMSCHRIJVING

Prachtig geschreven verhalen over de noodzakelijke strijd tussen bevriende kunstenaars Picasso had Les Demoiselles d'Avignon niet geschilderd zonder de druk die Matisse uitoefende om het uiterste te behalen. Freud was zonder de vriendschap met Bacon in zijn beginstijl blijven hangen en was dan nooit de gargantueske vleeslijven gaan schilderen.Manet en Degas. Picasso en Matisse. De Kooning en Pollock. Freud en Bacon. Al deze kunstenaars waren vrienden. De titel is De kunst van de rivaliteit, maar dit boek gaat net zozeer over intimiteit en openstaan voor invloed. Het gaat over vatbaarheid, de 'state of mind' die kunstenaars eigenlijk vooral aan het begin van hun carrière hebben. Op die momenten kijken ze naar elkaar en zijn ze nog op zoek naar hun stem, techniek en vorm. Die openheid heeft een beperkte houdbaarheid en die houdbaarheid is de kern van het betoog van Sebastian Smee. Het is een boek over verleiding, en op een bepaalde manier ook over scheiden en verraad.Elk verhaal vertelt over de wegtrekkende beweging van de urgente aantrekkingskracht van de andere artiest; het vitale creatieve proces dat we 'het vinden van de vorm' noemen. De zoektocht naar onafhankelijkheid, naar het soort spirituele distinctie dat zich wapent tegen vergelijking en collegialiteit, is een natuurlijk deel van het formeren van een creatieve identiteit met werkelijke potentie. Het toont ook het zeer moderne verlangen om uniek, origineel, onnavolgbaar te zijn; om de eenzame grootsheid te behalen. Een meesterwerk over de meesterwerken van de grote artiesten van de 20e eeuw.Sebastian Smee is kunstcriticus van The Boston Globe. Hij is geboren en getogen in Australië en woonde tussen 2000 en 2004 in Londen. Hij heeft eerder veel over Lucian Freud geschreven en zijn artikelen zijn verschenen in The Daily Telegraph, The Guardian en The Spectator. Smee heeft de Pulitzer Prize voor zijn recensentenwerk gewonnen.

Wil je het boek lezen?De kunst van de rivaliteit in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sebastian Smee. Lezen De kunst van de rivaliteit Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN