Yaad

Yaad - Sarwar Joanroy | Northernlights300.org

...5Z #10MINMIXCHALLENGE by How are YaaD published on 2020-05-04T06:55:54Z ... Yaad Spice ... . Garage & Bassline Mix by How are YaaD published on 2020-04-24T11:25:55Z Bekijk het profiel van Yaad Mohammad op LinkedIn, de grootste professionele community ter wereld. Yaad heeft 1 functie op zijn of haar profiel. Bekijk het volledige profiel op LinkedIn om de connecties van Yaad en vacatures bij vergelijkbare bedrijven te zien. 健康食品・サプリメントのオンラインショップ「mot ... YAAD - What does YAAD stand for? The Free Dictionary ... . 健康食品・サプリメントのオンラインショップ「motto.」では、日本初上陸のコグニアップ(R)を配合した受験生のための健康サプリ、軽やかな動き、歩みをサポートするサプリメントを安心価格で販売しております。 Bekijk het profiel van Yaad Amin op LinkedIn, de grootste professionele community ter wereld. Yaad heeft een opleiding vermeld op zijn of haar profiel. Bekijk het volledige profiel op LinkedIn om de connecties van Yaad en vacatures bij vergelijkbare bedrijven te zien. Ohdan Yaad Purewal care badi karda. Ni pakka sadde pind tera Ho kar lu tabadla Ni kade kade peg launda Ho maapeyan da laadla Teri ae cream ho saddi feem naal yaari ni Khande bass ghaate ho jinna jatt na vigaadi ni. Main chhad te friend sab tere karke Jatta ve lifetime da plan mangdi Main chhad te friend sab tere karke Jatta ve lifetime da plan ... Munchy's Yaad - Season Two 2016 . 05/11/2016 Interview with Dexta Malawi @ Munchy's Yaad 2016 - Episode #5 . 05/11/2016 Dexta Malawi - Unplugged Jam @ Munchy's Yaad 2016 - Episode #5...

INFORMATIE

AUTEUR
Sarwar Joanroy
DIMENSIE
10,43 MB
BESTANDSNAAM
Yaad.pdf

OMSCHRIJVING

Het is 1987. Namo, de politiek actieve boekhandelaar, treft voorbereidingen om zijn huwelijk te redden na een ruzie met zijn vrouw die naar haar moeder is vertrokken. Nazdar is thuis aan het repeteren voor haar trouwfeest dat de volgende dag in haar geboortedorp zal plaatsvinden. Friba, de zwangere Koerdische Peshmerga uit Iran, is met haar man Kamaran onderweg naar het ziekenhuis in de stad. De drie weten niets van elkaars bestaan, maar het lot zal hen samenbrengen. De dood zal hen binden. En dan is er nog het meisje Yaad. Wie is zij en wat weet ze van haar eigen geschiedenis? Sarwar Joanroy volgt de lotgevallen van deze mensen vanaf het moment dat ze uit hun dagelijkse leven weggerukt worden en in de woestijn belanden. Hij beschrijft de ontsnapping van Namo en zijn vlucht door de bergen via Iran naar Nederland waar hij tenslotte in Groningen terechtkomt. De roman is een reis door de zwarte bladzijden in de geschiedenis van Irak, voor de inval door de Verenigde Staten. Yaad, een meisje zonder geschiedenis drukt je met de neus op de feiten en maakt duidelijk wat het regime van Saddam Hussein met de inwoners van Irak heeft gedaan. Het wordt begrijpelijk waarom dit land tot op de dag van vandaag geen rust kent. De roman begint in Koerdistan (Irak) en eindigt in Nederland. Sarwar Joanroy heeft de gebeurtenissen in zijn boek van dichtbij meegemaakt. Zijn roman schetst niet alleen een beeld van de gruwelen van het Iraakse regime maar laat ook zien in wat voor situatie vluchtelingen in ons land terechtkomen. Niet iedereen past zich even goed aan. Het blijkt niet altijd even gemakkelijk oude gewoonten over boord te zetten, ook al zou je dat willen. Yaad, het meisje zonder geschiedenis is een even aangrijpend en indringend als boeiend en leerzaam verhaal. Over de auteur:Sarwar Joanroy is geboren in 1962 in de stad Slemani in Koerdistan (Noord-Irak). Hij woont sinds 1989 in Nederland. Hij werkt in Groningen als psychiater. Yaad, het meisje zonder geschiedenis is zijn debuutroman.

Wil je het boek lezen?Yaad in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sarwar Joanroy. Lezen Yaad Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN