Van moordenaar tot rabbi

Van moordenaar tot rabbi - Jaap Colthof | Northernlights300.org

...studie, voert ons mee langs unieke plekken in en om de hoofdstad, zoals een lang vergeten sjoel op de bovenste verdieping van ... Van moordenaar tot rabbi - eBooks over Religie Online ... ... ... Een rabbijn of rabbi (Hebreeuws: רַבִּי ,rabī, Jiddisch: רבה ,Rebeh) is een joodse geleerde die een expert is op het gebied van de halacha, de joodse wet.Letterlijk betekent rabbijn leraar.. De term rabbijn wordt tegenwoordig algemeen gebruikt om de spirituele leider van een synagoge aan te duiden. Zijn voornaamste rol is die van spiritueel raadgever, leraar, kenner van de joodse wet ... 15 jaar na het ombrengen van Theo ... Boekwinkeltjes.nl - Van moordenaar tot rabbi - Markante ... ... . Zijn voornaamste rol is die van spiritueel raadgever, leraar, kenner van de joodse wet ... 15 jaar na het ombrengen van Theo van Gogh, is moordenaar Mohammed Bouyeri een inspiratiebron en leraar voor een nieuwe generatie jihadisten. "Hij lijkt nog altijd erg graag te willen onderwijzen en te laten zien wat de juiste weg is in het geloof." 'Groupies' van moordenaar Rabin schokken Israel. Een tv-interview met drie jonge fans van Yigal Amir, de moordenaar van premier Rabin, heeft zondag tot een nieuwe controverse in Israël geleid.... AFP; REUTER 12 augustus 1996, 0:00 Abbas: Moordenaar - opnieuw. Shiloh, Israel - 2 oktober 2015 - door David Rubin Terwijl Israël bitter rouwt over weer twee ouders die slachtoffer werden van islamitische terreur, en waardoor hun verbijsterde vier jonge kinderen gedwongen worden om hun ouders te begraven, verklaart Senior ... die soms oproept tot vrede, ......

INFORMATIE

AUTEUR
Jaap Colthof
DIMENSIE
3,44 MB
BESTANDSNAAM
Van moordenaar tot rabbi.pdf

OMSCHRIJVING

Van moordenaar tot rabbi biedt de lezer een kijkje in Joods Amsterdam rond 1800. In die periode was Mokum een van de meest vitale centra van Joods leven in Europa. De auteur, de in Jeruzalem woonachtige Jaap Colthof, zelf afstammeling van diverse hoofdfiguren uit deze studie, voert ons mee langs unieke plekken in en om de hoofdstad, zoals een lang vergeten sjoel op de bovenste verdieping van het Rembrandthuis, de begraafplaatsen voor arme en welgestelde Joden in respectievelijk Zeeburg en Muiderberg, en de Schotse Zendingskerk waar men erop uit was zo veel mogelijk Joden tot christen te bekeren.De zendingsdrang onder protestanten zette veel kwaad bloed bij de Joodse gemeenschap en leidde zelfs tot een moordaanslag op een vooraanstaande dominee. De dader, Samuel Abraham Hirsch, zou later als geleerde hoog aanzien genieten. Naar hem verwijst de titel van deze uitzonderlijke schets van een vervlogen tijd. Een tijd waarin Amsterdam bruiste van Joods leven met opmerkelijke figuren, zoals de grootmoeder van Karl Marx, getrouwd met de aartsconservatieve opperrabbijn Jacob Mozes Löwenstamm, orthodoxe activisten – fel gekant tegen iedere vorm van assimilatie – die met roddel en achterklap hun tegenstanders bestreden, en Abraham Prins, medeoprichter van Pekiediem en Amarkaliem, een Joodse liefdadigheidsorganisatie gericht op het welzijn van arme Joden in het Heilige Land. Een van 's werelds oudste ngo's die nog steeds operationeel is. Dit boek is een met liefde geschreven nostalgische tijdreis,gebaseerd op jarenlang onderzoek van de auteur, die hiermee voor zijn eigen dierbare voorouders een klein monument heeft gecreëerd.

Wil je het boek lezen?Van moordenaar tot rabbi in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jaap Colthof. Lezen Van moordenaar tot rabbi Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN