Het Rijk Van God

Het Rijk Van God - Richard Rice | Northernlights300.org

...het weer staat het toe. Even na drie uur klinkt er een fluitend geluid ... Geloven thuis - Bijbelse gelijkenissen over het rijk van God ... . Jezus vertelt over het Rijk Gods aan de hand van voorbeelden afkomstig uit huis, tuin of keuken. Want het rijk van God kan in ons gewone, allerdaagse leven ontdekt worden en gestalte krijgen. Met voorbeelden uit diverse kinderbijbels. Alle rijkdom van het koningschap behoorde mij toe. Nu zegt de beste van alle meesters: 'Het rijk Gods is in u'. Het rijk Gods is het hoogste goed, God Zelf. Ik heb een kracht in mi ... Koninkrijk van God - Wikipedia ... . Het rijk Gods is het hoogste goed, God Zelf. Ik heb een kracht in mijn ziel, die geheel en al voor God ontvankelijk is. Even zeker als ik ervan overtuigd ben dat ik leef, even vast geloof ik dat niets mij zo nabij is als God. Zo zouden dan voorlopig alleen Henoch en Elia en later misschien ook U, deelnemen aan het Rijk van God dat zal komen, maar alle andere miljoen maal miljoenen kunnen in het vochtige donkere graf gaan liggen en daar voor alle eeuwigheid der eeuwigheden blijven, en zo door Gods genade en barmhartigheid weer tot aarde vergaan en tenslotte in het niets oplossen!? Het Rijk Gods is nabij omdat God ons steeds nabij is. Het rijk Gods, dat is niet in de Hemel, want dan zou je moeten zeggen: Wie gaat er voor mij naar de Hemel en haalt het naar beneden. Het is ook niet aan de overkant van de oceaan, want dan zou je moeten zeggen: wie vaart er voor mij over de oceaan en haalt het naar hier. Het Rijk Gods (ook wel het koninkrijk van God of het koninkrijk der hemelen genoemd) is een theologisch concept dat zowel in het Jodendom als het christendom van belang is. Het duidt op de eschatologische belofte dat God direct over de wereld zal regeren in plaats van de wereldlijke machten. Het verhaal van Jezus Christus. Jezus kwam uit Nazareth in Judea. In die tijd was dat een deel van het Romeinse rijk. De bewoners van Palestina, de joden, hadden in die tijd een bijzondere godsdienst. Zij geloofden in één onzichtbare god. Dat geloof heet het jodendom. Toen Jezus een jongeman was, zei hij dat hij de zoon van God was....

INFORMATIE

AUTEUR
Richard Rice
DIMENSIE
4,79 MB
BESTANDSNAAM
Het Rijk Van God.pdf

OMSCHRIJVING

HET RIJK VAN GOD biedt een inleiding in de christelijke theologie vanuit een adventistisch perspectief. Het laat duidelijk zien hoe op veel punten het geloof van de adventist aansluit bij de algemene protestantse traditie, maar ook ten aanzien van een aantal thema's een geheel eigen geluid laat horen.De auteur benadrukt dat iedere gelovige diep moet nadenken over de implicaties van zijn geloof en dit boek wil daarbij helpen. Voor iedereen die in Christus gelooft is het cruciaal om de reikwijdte van het rijk van God, in de wereld en in het eigen leven, te begrijpen en te beleven.Dit boek richt zich zowel tot de leden van de adventistische geloofsgemeenschap als tot anderen daarbuiten die kennis willen nemen van hoe adventisten hun christelijke geloofsovertuiging invullen.

Wil je het boek lezen?Het Rijk Van God in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Richard Rice. Lezen Het Rijk Van God Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN