Franciscus

Franciscus - Simon Biallowons | Northernlights300.org

... wel Franciscus van Assisië of Sint-Franciscus; Italiaans: Francesco d'Assisi; Assisi, 1181 of 1182 - Portiuncula, 3 oktober 1226), geboren als Giovanni di Pietro Bernardone, leefde als religieus, stichtte de kloosterorde van de franciscanen of minderbroeders, en werd op 16 juli 1228 heilig verklaard door paus Gregorius IX Paus Franciscus, geboren als Jorge Mario Bergoglio (Buenos Aires, 17 december 1936), is sinds 13 maart 2013 de paus van de Rooms-Katholieke Kerk, een ambt dat inhoudt dat hij leider van deze kerk, bisschop van Rome en soeverein vorst van Vaticaanstad is ... Franciscus, geliefd bij het volk, omstreden bij de ... ... . De Argentijn is de eerste jezuïet die paus werd, de eerste uit Latijns-Amerika en van het zuidelijk halfrond. F. Franciscus' works present an exhibition highlighting modern art mostly inspired by classical European paintings and sculptures often with a biblical background. The artist's sources of inspiration include pieces by painters like Hendrick ter Brugghen, Caravaggio and Bronzino. He combines or re-arranges compositions of old masters depicting biblical stories in an up-to-date and ... Franciscus wordt in 1181 of 1182 geboren in Assisi als de zoon van ... Franciscus | Over de beweging | Franciscaanse Beweging ... . De Argentijn is de eerste jezuïet die paus werd, de eerste uit Latijns-Amerika en van het zuidelijk halfrond. F. Franciscus' works present an exhibition highlighting modern art mostly inspired by classical European paintings and sculptures often with a biblical background. The artist's sources of inspiration include pieces by painters like Hendrick ter Brugghen, Caravaggio and Bronzino. He combines or re-arranges compositions of old masters depicting biblical stories in an up-to-date and ... Franciscus wordt in 1181 of 1182 geboren in Assisi als de zoon van ...

INFORMATIE

AUTEUR
Simon Biallowons
DIMENSIE
11,68 MB
BESTANDSNAAM
Franciscus.pdf

OMSCHRIJVING

Zijn naam is een programma. Nooit verkoos een nieuwe paus de naam van de heilige van de armoede.
De Argentijn Jorge Mario Bergoglio durfde de uitdaging aan op de dag dat hij de 266ste paus op de stoel van Petrus werd.Hij is de eerste Jezuïet, de eerste bisschop uit Latijns- Amerika, en sinds 1272 de eerste niet-europeaan die het pauselijk ambt aanvaardt. Na het verrassende ontslag van Benedictus XVI staat paus Franciscus aan het hoofd van de wereldkerk. Wie is echter deze nieuwe paus?Journalist en Vaticaanexpert Simon Biallowons denkt na over de erfenis van Benedictus XVI en brengt een boeiend relaas van het conclaaf dat tot de verkiezing van Bergoglio leidde. Hij schetst niet alleen de persoon en de opvattingen van Jorge Bergoglio maar ook de grote uitdagingen in kerk en wereld waar hij als paus Franciscus voor staat.

Wil je het boek lezen?Franciscus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Simon Biallowons. Lezen Franciscus Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN