Rotterdammers En De Voc

Rotterdammers En De Voc - M. Heijden | Northernlights300.org

.... Grimm (red.), Heeren in zaken. De Kamer Rotterdam van de Verenigde Oostindische Compagnie (Zutphen 1994) ... VOC-Kenniscentrum - Kamer Rotterdam ... . Manon van der Heijden en Paul van de Laar (red.), Rotterdammers en de VOC. Handelscompagnie, stad en burgers (1600-1800) (Amsterdam 2002). H.L. Houtzager (red.), Delft en de Oostindische Compagnie (Amsterdam 1987). KLOTE SITE. 05 ... Rotterdammers en de VOV Handelcompagnie, stad en burgers (1600 - 1800) Manon van der Heijden en Paul van de Laat Uitgeverij Bert Bakker isbn 9789035124356 268 blz14*21,5 cm boek in uitmuntende staat ROTTERDAMMERS EN DE VOC besteedt aandacht aan de sociaal-economische en culturele betekenis van de VOC voor de stad Rotterdam, nog altijd Nederlands handelsstad bij uitstek. DANS is an institute of KNAW and NWO. Driven by data. Go to page top Go back to contents Go back to site ... De VOC is een geloof: kanttekeningen bij populair ... ... . DANS is an institute of KNAW and NWO. Driven by data. Go to page top Go back to contents Go back to site navigation Get this from a library! Rotterdammers en de VOC : handelscompagnie, stad en burgers (1600-1800). [Manon van der Heijden; Paul van de Laar] De VOCsite is rondom een uitgebreide database van schepen die voor de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) hebben gevaren. Naast de scheepsgegevens bevat de database ook een overzicht van de reizen die de schepen gemaakt hebben. De website bevat tevens achtergrond-informatie, woordenlijsten van scheepvaarttermen, een bibliografie van boeken m.b.t. de VOC en links naar andere interessante ... De VOCsite is rondom een uitgebreide database van schepen die voor de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) hebben gevaren. Naast de scheepsgegevens bevat de database ook een overzicht van de reizen die de schepen gemaakt hebben. De website bevat tevens achtergrond-informatie, woordenlijsten van scheepvaarttermen, een bibliografie van boeken m.b.t. de VOC en links naar andere interessante ... De Balkenende-norm, het skateboard, en de VOC-mentaliteit.'' En dus wilde Balkenende tien jaar na dato, op uitnodiging van de stichting Henry Hudson 500, ... 17-06 Rotterdammers (32 en 39) ... Het waren Amsterdammers, Rotterdammers, zeelui uit Maastricht, maar ook uit Duitsland, Noorwegen en Zweden. De VOC wordt wel de eerste multinational ter wereld genoemd. ROTTERDAMMERS EN DE VOC. HANDELSCOMPAGNIE, STAD EN BURGERS (1600-1800) onder redactie van Manon van der Heijden en Paul van der Laar. 270 p. Bert Bakker, euro 22,50 Rotterdamse perspectieven op het VOC-bedrijf. EEN ONDERNEMING VAN LANDSBELANG. DE OPRICHTING VAN DE VERENIGDE OOST-INDISCHE COMPAGNIE IN 1602 door Menno Witteveen. 128 p. De Kamer van de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC) in Rotterdam, opgericht in 1602, was één van de zes kamers van de VOC, die naast Rotterdam ook in Amsterdam, Middelburg, Delft, Hoorn en Enkhuizen waren ...

INFORMATIE

AUTEUR
M. Heijden
DIMENSIE
8,61 MB
BESTANDSNAAM
Rotterdammers En De Voc.pdf

OMSCHRIJVING

ROTTERDAMMERS EN DE VOC besteedt aandacht aan de sociaal-economische en culturele betekenis van de VOC voor de stad Rotterdam, nog altijd Nederlands handelsstad bij uitstek. Het boek vertelt het verhaal van een stad, zijn burgers en de belangrijkste handelscompagnie van de Gouden Eeuw. Het ontstaan en de bloei van de VOC worden tegen de achtergrond geplaatst van de stedelijke veranderingen en de rol van Rotterdam als veelbelovende koopstad in 1600. Naast het succes en de bloei van de compagnie, komen minder positieve aspecten aan bod. Ten slotte wordt ook aandacht besteed aan de historische beeldvorming rond de handelscompagnie en haar succes.

Wil je het boek lezen?Rotterdammers En De Voc in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M. Heijden. Lezen Rotterdammers En De Voc Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN