Over De Reest

Over De Reest - M. Gereling | Northernlights300.org

...ten en eventueel een beetje vis of vlees ... De Reest: een Assepoester die een Grootvorstin blijkt te ... ... . De loop van de Reest. Op de grens van Drenthe en Overijssel kronkelt de Reest door een smal beekdal met kleurrijke hooilanden, eeuwenoude akkertjes, monumentale boerderijen en statige landgoederen. De Loop van de Reest laat u kennismaken met het ongelooflijk mooie landschap van het Reestdal en zijn rijke geschiedenis. De Reest vormt over de gehele lengte, van ongeveer dertig kilometer, de grens tussen de provincies Drenthe en Overijssel. De gemeenten Avereest, Zuidwolde, De W ... Reest:een stukje geschiedenis | Het Reestdal.nl ... . De gemeenten Avereest, Zuidwolde, De Wijk, Staphorst en Meppel grenzen aan de Reest. De Reest is een beek met een meestal vrij langzame stroming. 5x rijst met een sausje, of rijst met kip. Want het blijkt dat meetal als ik rijst met een sausje eet, ik ook rijst met kip eet. Als ik rijst eet vind ik het lekker om het met een lekker sausje er bij te eten. Ik houd er van als de rijst door de saus een beetje smeuïg wordt. Vandaag deel ik niet 1 recept van rijst met een sausje, maar 5. En toch is de lyriek over de Reest niet zo vreemd. Dat bleue stroompje is in zomerslaap, heeft nu weinig te verstouwen, maakt zich niet druk. Haar tijd komt wel weer. Bij de afdeling Wedstrijdzwemmen van MZPC De Reest kun je door met zwemmen! Op de trainingen (één tot drie dagen per week) werk je aan je conditie, leer en verbeter je verschillende zwemslagen, oefen je start- en keerpunt en mag je, als je dat leuk vindt, meedoen aan wedstrijden. Je moet dan al wel 6 jaar zijn. De natuurgebieden rond de Reest, die door het Drents Landschap en Landschap Overijssel beheerd worden, zijn uniek. Te midden van de hooilanden, akkertjes, heidevelden en bossen komen veel bijzondere planten en dieren voor. 'Samen over de Reest' is genomineerd voor de landelijke titel Beste Waterbergingsproject. Het waterschap Reest en Wieden heeft concurrentie van projecten van de collega's Aa en Maas (Den Bosch ... Over het bedenken, ontwikkelen, stimuleren, begeleiden, implementeren en waarmaken van uw plannen of het oplossen van uw knelpunten en vragen. Op bedrijfs- gemeente- en regioniveau. Van der Reest Advies heeft een lange geschiedenis als specialist in recreatie. Wij weten wat zich afspeelt in de vrije tijdssector en hoe daarvan te profiteren. Drukkerij de Reest Staphorst voor al uw drukwerk...

INFORMATIE

AUTEUR
M. Gereling
DIMENSIE
12,68 MB
BESTANDSNAAM
Over De Reest.pdf

OMSCHRIJVING

Er zijn in Nederland weinig beken die hun oorspronkelijke karakter zo goed bewaard hebben als de Reest, het grensriviertje tussen Drenthe en Overijssel. Het waren de boeren langs de Reest die het landschap hier zijn huidige vorm hebben gegeven. De tientallen prachtige boerderijen zijn daarvan het unieke bewijs.Monumenten en monumentjes in alle soorten en maten: van afgelegen keuterboerderijtjes tot statige herenboerderijen die de wereld leken te willen tonen dat het het boerengezin goed ging.In dit boek wordt deze in alle opzichten rijke geschiedenis aan de hand van tientallen foto's en tekeningen van de Reesterven voor het eerst in beeld gebracht.

Wil je het boek lezen?Over De Reest in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M. Gereling. Lezen Over De Reest Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN