Een verzonnen koninkrijk

Een verzonnen koninkrijk - Flip van Doorn | Northernlights300.org

... de vertelkracht van Van Doorn meer dan een geschiedenisboek ... Een verzonnen koninkrijk - Flip van Doorn - 9789400402430 ... ... . Het is een reis door de tijd waarbij de schrijver ook aandacht heeft voor het huidige Nederland. Een reis die je zelf ook kunt maken, want dit boek maakt duidelijk dat de Nederlandse geschiedenis overal zichtbaar is en Van Doorn vertelt waar je moet kijken. Een verzonnen koninkrijk is een verrassend en eigenzinnig boek over een klein land dat zichzelf misschien nét wat minder serieus zou kunnen nemen. vanaf € 19,99. Paperback - 19,99; Ebook - 9,99; Over de ... Een verzonnen koninkrijk | Flip van Doorn - Doorbraak winkel ... . vanaf € 19,99. Paperback - 19,99; Ebook - 9,99; Over de auteur. Flip van Doorn is wandelaar en schrijver. Al meer dan twintig jaar schrijft hij over Nederland. Geschreven bij Een verzonnen koninkrijk. Flip van Doorn probeert in dit boek het verhaal van onze nationale mythe te vertellen. De manier waarop hij dat doet is origineel, leest soepel en hij neemt de lezer mee naar plekken die hij bezoekt. Een verzonnen koninkrijk | Flip van Doorn. Het verhaal van onze nationale mythe. Zet op mijn lijst . Het lijkt zo overzichtelijk. Nederland is een land, een natiestaat met grenspalen, een vlag, een volkslied, een koning en zelfs een nationale kleur. Maar hoe is dat land nou eigenlijk ontstaan? Deze ontdekkingsreis is een originele en verrassende manier om te ontdekken dat alles wat nu samen Nederland maakt, in zijn oorsprong van ver komt. Er is niets tegen ons hier thuis te voelen, zolang we onze geschiedenis niet te serieus nemen en beseffen dat Nederland een inbeelding is, een verzonnen koninkrijk. — Een verzonnen ­koninkrijk. Het ­verhaal van onze nationale mythe. Flip van Doorn. Uitg. Thomas Rap, ­Amsterdam 2018. 287 blz. € 19,99. In Een verzonnen koninkrijk laat hij zien dat achter onze nationale mythe een ongekend divers land schuilgaat. De bodem is door rivieren aangevoerd vanuit het zuiden en door ijs...

INFORMATIE

AUTEUR
Flip van Doorn
DIMENSIE
10,69 MB
BESTANDSNAAM
Een verzonnen koninkrijk.pdf

OMSCHRIJVING

Het lijkt zo overzichtelijk. Nederland is een land, een natiestaat met grenspalen, een vlag, een volkslied, een koning en zelfs een nationale kleur. Maar hoe is dat land nou eigenlijk ontstaan? Stammen Nederlanders af van dappere Bataven? Drukt de leer van Calvijn werkelijk zo'n zwaar stempel op ons dagelijks leven? En wat doet die leeuw in het Rijkswapen? Flip van Doorn ging op ontdekkingsreis door Nederland. In Een verzonnen koninkrijk laat hij zien dat achter onze nationale mythe een ongekend divers land schuilgaat. De bodem is door rivieren aangevoerd vanuit het zuiden en door ijsmassa's opgestuwd vanuit het noorden, de mensen kwamen van elders en onze taal is opgebouwd uit andere, oudere talen. In een moerasdelta waar de grens tussen land en water nooit helemaal duidelijk is, schiepen bewoners hun eigen wereld. Een verzonnen koninkrijk is een verrassend en eigenzinnig boek over ons kleine land aan de Noordzee.

Wil je het boek lezen?Een verzonnen koninkrijk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Flip van Doorn. Lezen Een verzonnen koninkrijk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN