De verzonken jongen, Meester Mitraillette

De verzonken jongen, Meester Mitraillette - Jan Vantoortelboom | Northernlights300.org

...n niet echt oud wordt en het verhaal met zijn dood bekoopt ... Vantoortelboom, Jan - Schrijversgewijs ... . Jan Vantoortelboom (1975) is een Vlaams auteur. Hij debuteerde in 2011 met De verzonken jongen, dat meteen veel lof oogstte. Het boek werd genomineerd voor de Zeeuwse Boekenprijs 2011, en won de Bronzen Uil 2011 en de Prijs Letterkunde West-Vlaanderen 2012. Zijn tweede roman Meester Mitraillette verscheen in 2014 en was ook een instant bestseller nadat het als Boek van de Maand werd gekozen in ... De verzonken jongen, Meester Mitraillette (Dutch Editi ... bol.com | De verzonken jongen, Meester Mitraillette (ebook ... ... ... De verzonken jongen, Meester Mitraillette (Dutch Edition) eBook: Jan Vantoortelboom: Amazon.de: Kindle-Shop Zonder het cynisme van Kurt Köhler, maar met de uitzichtloosheid van Jan Walravens. Een verteller om in ere te houden. 2019: In Jagersmaan eist Victor Vanheule, grootvader en geweldenaar uit De verzonken jongen (2011), en de afstandelijke vriend en redder van David Verbocht uit Meester Mitraillette (2014), zijn verhaal op. Beschrijving. De omnibus 'De verzonken jongen/Meester Mitraillette' van Jan Vantoortelboom bundelt de twee romans waarin de lezer kennismaakt met het personage Victor Vanheule. 'De verzonken jongen' gaat over het leven van Stoffel en Bert Vanheule in het West-Vlaamse dorp Elverdinge.Elke zondag gaat het gezin plichtsgetrouw op bezoek bij grootvader Victor. De jongen die in Meester Mitraillette uit het dakvenster kijkt heet David Verbocht. Je volgt hem in het boek in twee episodes van zijn leven; als jongen van een jaar of tien en als vroege twintiger. 4 aanbiedingen in juni - Koop en verkoop mitraillette eenvoudig op 2dehands Lokale aanbiedingen - Voor iedereen een voordeel. In Jagersmaan keert de Vlaamse schrijver Jan Vantoortelboom terug naar de periode waarin zijn eerder veschenen romans Meester Mitraillette en De verzonken jongen zich afspelen, het Vlaanderen van direct na de Eerste Wereldoorlog. De hoofspersoon van de roman Victor heeft de verschrikkingen van de loopgraven overleefd, zij het tenauwernood. Een 'gewoon' boek. De tweede roman van Jan Vantoortelboom (Torhout, 1975). Met zijn debuut "De verzonken jongen" won hij De Bronzen Uil 2011 en de prijs Letterkunde West-Vlaanderen 2012. Het vierkoppige boekenpanel van DWDD koos unaniem voor "Meester Mitraillette" als beste boek van deze maand. En terecht....

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Vantoortelboom
DIMENSIE
8,50 MB
BESTANDSNAAM
De verzonken jongen, Meester Mitraillette.pdf

OMSCHRIJVING

De omnibus "De verzonken jongen/Meester Mitraillette' van Jan Vantoortelboom bundelt de twee romans waarin de lezer kennismaakt met het personage Victor Vanheule."De verzonken jongen' gaat over het leven van Stoffel en Bert Vanheule in het West-Vlaamse dorp Elverdinge. Elke zondag gaat het gezin plichtsgetrouw op bezoek bij grootvader Victor. Zijn gezicht is in tweeën gespleten door een litteken, en geleidelijk sijpelt vertwijfeling over de herkomst van dat litteken door. Als er een brief wordt bezorgd die tot ontzetting bij hun ouders leidt, betekent dat het einde van het leven van de broers zoals ze dat tot dan toe kenden."Meester mitraillette' speelt af in de Eerste Wereldoorlog. De jonge schoolmeester David Verbocht staat voor het vuurpeloton, als deserteur veroordeeld tot de dood. Waarom is hij naar het front gestuurd en heeft hij gedeserteerd? En wat heeft de jongen Marcus Verschoppen ermee te maken? Victor Vanheule duikt hier op als jonge soldaat die David in de loopgraven het leven redde. "Meester mitraillette' was DWDD-Boek van de Maand.

Wil je het boek lezen?De verzonken jongen, Meester Mitraillette in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Vantoortelboom. Lezen De verzonken jongen, Meester Mitraillette Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN