Het fotoarchief van Prins Bernhard

Het fotoarchief van Prins Bernhard - Onbekend | Northernlights300.org

... te verbeteren. DELFT-PRINS BERNHARD-AFSCHEID-PROFESSOR HENDRICUS VAN DER MAAS ... 'Bernhard was feitelijk wèl een gewezen nazi' | NOS ... . Uit de collectie: Algemeen Nederlands Persbureau - Fotoarchief, 1963-1968. Vervaardigingsjaar: 21 maart 1967 Bekijk hier het NOS-programma 'Bernhard, het verhaal van een Duitser' Door verslaggeefster Pauline Broekema "Misschien vóélde Bernhard zich later oprecht geen gewezen nazi, feitelijk was hij het ... ANP Fotoarchief ANP Tekstarchief ... SOESTDIJK - Prins Bernhard jr. op het bordes tijdens het… 1978 Thumersba ... fotoarchief.nu ... ... SOESTDIJK - Prins Bernhard jr. op het bordes tijdens het… 1978 Thumersbach, Oostenrijk, 29 december 1981 ... SOESTDIJK - De viering van het gouden huwelijk op het… Bewoners: prins Bernhard van Oranje (onder- nemer en vastgoedmagnaat), prinses Annette en hun dochter Isabella (16) en zoons Samuel (14) en Benjamin (10). Beschrijving: de helft van een riant Amsterdams stadspaleis (uit 1883), gelegen tussen het Leidseplein en het Museumplein; op de foto aan de linkerkant. Bernhard schreef zijn vrouw: Al die foto's van jou en de kinderen zijn meer dan heerlijk. In het najaar van 1940 begon de prins met het samenstellen van een eigen fotoalbum. Er zouden er nog vele volgen. Meer dan hobby Fotografie was voor de prins meer dan een hobby. Het was een manier om zijn ervaringen vast te leggen. Het Huis van Oranje heeft van oudsher een stevige band met het jodendom. Van stamvader Guillaume d'Orange, de illustere held uit tal van middeleeuwse sagen die eind achtste, begin negende eeuw tot graaf werd benoemd door Karel de Grote, wordt gemeld dat hij ook tijdens de bloederigste veldslagen de sabbat respecteerde. Willem 'Haakneus', zoals hij door de middeleeuwse zangers ook wel werd ... Help fotoarchief Cas Oorthuys beschrijven woensdag 2 mei 2018, 14:41 door Michelle Peeters | 2,246x gelezen | 0 reacties. Het Nederlands Fotomuseum roept heel Nederland op om mee te werken aan het beschrijven van het archief van Cas Oorthuys, één van de meest invloedrijke Nederlandse fotografen van de twintigste eeuw. Sinds 1 mei kan iedereen online alle foto's van Cas Oorthuys bekijken en ......

INFORMATIE

AUTEUR
Onbekend
DIMENSIE
9,72 MB
BESTANDSNAAM
Het fotoarchief van Prins Bernhard.pdf

OMSCHRIJVING

Prins Bernhard (1911-2004) was een enthousiaste amateurfotograaf en -filmer. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft hij talloze films en foto's gemaakt. De meeste foto's uit de particuliere verzameling van de prins zijn nooit openbaar gemaakt. Dankzij de bijzondere band van prins Bernhard met het Verzetsmuseum Amsterdam gaf hij kort voor zijn overlijden het museum toestemming om zijn fotoalbums te gebruiken voor een boek en een tentoonstelling. Zeldzame beelden, in een uniek boek.

Wil je het boek lezen?Het fotoarchief van Prins Bernhard in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Onbekend. Lezen Het fotoarchief van Prins Bernhard Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN