De Hel van Husum

De Hel van Husum - none | Northernlights300.org

...s een vernietigingskamp, we kennen hier slechts levende mensen en dode mensen, Husum is geen verpleeginrichting ... Accommodatie Husum Voor je vakantie met IHA particulier ... ." Dat waren de welkomstwoorden van SS-Untersturmführer Hans Griem, bij de aankomst van 1500 gevangenen in Husum-Schwesing. Zij moesten op last van Hitler een anti-tankgracht graven in de zware klei van Sleeswijk -Holstein. De Hel van Husum. Details "Husum is een vernietigingskamp, we kennen hier slechts levende mensen en dode mensen, Husum is geen verpleeginrichting." Dat waren de welkomstwoorden van SS-Untersturmführer Hans Griem, bij de aankomst van 1500 gevangenen in Hus ... De Hel van Husum - Paperback - 9789090329482 | AKO boeken ... ." Dat waren de welkomstwoorden van SS-Untersturmführer Hans Griem, bij de aankomst van 1500 gevangenen in Husum-Schwesing. Boek - De hel van Husum. Van hen die de oorlog bewust meemaakten zijn er steeds minder. Door geschiedschrijving moeten. de verhalen worden doorverteld. Misschien een welkome afleiding in deze tijd van herdenken en thuiszitten is het boek 'De Hel van Husum' geschreven door onze plaatsgenoot Theo Afman. Het "Husum is een vernietigingskamp, we kennen hier slechts levende mensen en dode mensen, Husum is geen verpleeginrichting." Dat waren de welkomstwoorden van SS-Untersturmführer Hans Griem, bij de aankomst van 1500 gevangenen in Husum-Schwesing. Zij moesten op last van Hitler een anti-tankgracht graven in de zware klei van Sleeswijk -Holstein. Onder hen de 22-jarige Tamme Afman, een ... De oude kampweg, de ingang naar het kamp. Destijds waren er amper bomen of struiken. Het kamp lag in open gebied op ongeveer 6 km van Husum. In en buiten dit kamp hebben zich afgrijselijke toestanden afgespeeld. Het kamp werd ook wel de "h...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
9,59 MB
BESTANDSNAAM
De Hel van Husum.pdf

OMSCHRIJVING

"Husum is een vernietigingskamp, we kennen hier slechts levende mensen en dode mensen, Husum is geen verpleeginrichting." Dat waren de welkomstwoorden van SS-Untersturmführer Hans Griem, bij de aankomst van 1500 gevangenen in Husum-Schwesing. Zij moesten op last van Hitler eenanti-tankgracht graven in de zware klei van Sleeswijk -Holstein. Onder hen de 22-jarige Tamme Afman, een opgepakte onderduiker, die weigerde gehoor te geven aan een oproep voor de Duitse Arbeitseinsatz.Theo Afman, gepensioneerd partner van een accountantsorganisatie met een passie voor geschiedenis, reconstrueerde aan de hand van vele bronnen het korte leven van zijn oom die hij nooit heeft gekend. Zijn jeugd, zijn onderduikersperiode, zijn arrestatie door de Landwacht en zijn lijdensweg in de verschillende concentratiekampen. Het verhaal schetst ook een tijdsbeeld. De onthutsende verdeeldheid onder de Nederlandse bevolking ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en hoe een gewone Groningse familie daarmee moet omgaan. De vader van Tamme maakt deel uit van het verzet. Zijn vijf zonen moeten allen onderduiken.Na intensief speurwerk weet de schrijver, ruim zeventig jaar na dato, de verrader van Tamme te achterhalen. Het blijkt dat het om een bekende van de familie gaat.

Wil je het boek lezen?De Hel van Husum in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen De Hel van Husum Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN