De geboorte van Europa

De geboorte van Europa - Rolf Falter | Northernlights300.org

...am', kopte De Standaard op 27 september. In een toespraak aan de Sorbonne-universiteit spoorde Emmanuel Macron zijn collega's aan om tegen 2024 een nieuw Europa te scheppen ... PDF Vrouwen en de geboorte van het kapitalisme in West Europa ... ... . De Franse president stelde dat de Europese Unie tegen de… GEBOORTE VAN EUROPA, DE (Paperback). GEBOORTE VAN EUROPA, DE. Door de coronacrisis is het erg druk. De kans is groot dat de bezorging van je bestelling of reactie van onze klantenservice of partner langer duurt, excuses. De geboorte van Europa is een knap samengesteld overzicht van twaalf jaren geschiedenis die cruciaal zijn voor het heden en de toekomst van alle Europeanen. Dat maakt het ... Geboorte van de Europese samenwerking (1945-1957) | Historiek ... . De geboorte van Europa is een knap samengesteld overzicht van twaalf jaren geschiedenis die cruciaal zijn voor het heden en de toekomst van alle Europeanen. Dat maakt het hoe dan ook tot een belangrijk boek. Falter bouwt op uitvoerige research en put overvloedig uit zijn bronmateriaal om de verhaallijnen zorgvuldig te reconstrueren. De geboorte van Europa | ISBN 9789061531715 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De geboorte van Europa Falter analyseert in 21 hoofdstukken, zeer nauwkeurig, de totstandkoming van de Europese Unie vanuit de puinhopen die de Tweede Wereldoorlog in Europa veroorzaakte. Niet alleen de politiek instellingen die in deze periode ontstonden komen aan bod, maar ook de drijfveren en motieven daarachter. Ook alternatieve pogingen tot Europese samenwerking worden behandeld, zoals de ... De geboorte van Europa. door Rolf Falter. Geef je mening Voltooi je recensie. Vertel lezers wat je ervan vond door dit boek te beoordelen en recenseren. Beoordelen * Je hebt het beoordeeld * 0. 1 ster - Ik vond het niks 2 sterren - Niet leuk 3 sterren - Wel in orde 4 sterren - Ik vond het leuk 5 sterren - Ik vond het geweldig. De geboorte van Europa. Staat de Europese Unie op uiteenvallen? Amper enkele jaren geleden had niemand die vraag durven te stellen. Vandaag ligt ze op ieders lippen. Om goed te beseffen wat er op het spel staat, moeten we het prille begin van de Europese eenmaking opnieuw leren kennen. Op de puinhopen van de Tweede Wereldoorlog hebben Europeanen met de moed der wanhoop (en onder zachte dwang ... 'De geboorte van Europa' door Ro...

INFORMATIE

AUTEUR
Rolf Falter
DIMENSIE
3,7 MB
BESTANDSNAAM
De geboorte van Europa.pdf

OMSCHRIJVING

Staat de Europese Unie op uiteenvallen? Amper enkele jaren geleden had niemand die vraag durven te stellen. Vandaag ligt ze op ieders lippen. Om goed te beseffen wat er op het spel staat, moeten we het prille begin van de Europese eenmaking opnieuw leren kennen. Op de puinhopen van de Tweede Wereldoorlog hebben Europeanen met de moed der wanhoop (en onder zachte dwang van Amerika) de handen in elkaar geslagen. Vandaag hebben we de indruk dat die eenmaking vanzelf is gegaan, maar niets is minder waar. En voor hetzelfde geld had het heel anders kunnen lopen. Dit ronduit epische verhaal wordt op meesterlijke wijze door Rolf Falter beschreven. Europa is gemaakt door mensen van vlees en bloed. Politici en technocraten die soms het beste met elkaar voorhadden en zich op andere momenten gedroegen als tapijtenhandelaars. De scherpzinnige en meeslepende reconstructie van de kantelmomenten uit onze geschiedenis toont wie we zijn, van hoever we komen en wat ons, ondanks alle sores en meningsverschillen, altijd zal verbinden.

Wil je het boek lezen?De geboorte van Europa in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rolf Falter. Lezen De geboorte van Europa Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN