Brabantse herinneringen

Brabantse herinneringen - Anton van Duinkerken | Northernlights300.org

...e reizen om herinneringen te maken. Ze beklimmen de Chinese Muur of nemen een duik bij de Great Barrier Reef ... Herinneringen - YouTube ... . Weinig mensen weten dat je ook dicht bij huis de mooiste avonturen kunt beleven. Speciaal voor die mensen is Brabantse Avonturen opgezet. Dé plek waar Brabantse avonturenmakers hun mooiste avonturen presenteren. Provided to YouTube by IIP-DDS Herinneringen · Marva Het allerbeste van Marva ℗ Jean Kluger nv Released on: 2006-12-16 Artist: Marva Auto-generated by YouTube. Buy Brabantse herinneringen 01 by Duinkerken, Anton van (ISBN: 9789031506200) from Amazon's Book Store. Ev ... West-Brabantse herinneringen aan 'Kralingen' | Foto | AD.nl ... . Buy Brabantse herinneringen 01 by Duinkerken, Anton van (ISBN: 9789031506200) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. werd door een brabantse tante gebezigd: het is nu of nooit 't is nu of tenooi: het leven van een brabander gaat niet over rozen: Tis Wa: het met tegenzin doen: het nooi doen: het schiet al aardig op: het is op goei komende wegen: het tegenovergestelde doen van wat men van je verwacht: tegen den draod in gaan: het zit me niet mee: godnondeju nou Genre/Form: Herinneringen (vorm) Biography: Additional Physical Format: Brabantse herinneringen (NL-LeOCL)342783998: Named Person: Anton van Duinkerken, pseud. van W ... Herinnering aan Brabant. Vincent van Gogh (1853 - 1890), Saint-Rémy-de-Provence, maart-april 1890 olieverf op doek op paneel, 29.4 cm x 36.5 cm Brabantse herinneringen. [Anton van Duinkerken] Home. WorldCat Home About WorldCat Help. Search. Search for Library Items Search for Lists Search for Contacts Search for a Library. Create lists, bibliographies and reviews: or Search WorldCat. Find items in ......

INFORMATIE

AUTEUR
Anton van Duinkerken
DIMENSIE
4,65 MB
BESTANDSNAAM
Brabantse herinneringen.pdf

OMSCHRIJVING

In Brabantse herinneringen beschrijft Anton van Duinkerken zijn vroegste jeugd, doorgebracht in zijn geboorteplaats Bergen op Zoom, zijn schoolopleiding als intern leerling op het pensionaat Ruwenberg te Sint-Michielsgestel en zijn verblijf in de seminaria van het bisdom Breda. Hij vertelt hoe hij, na een jaar van crisis en twijfel, het seminarie verliet en Nederlands ging studeren - een besluit dat hij overigens allerminst triomfantelijk en zelfverzekerd neemt: 'Niet als de overwinnaar in een geestelijke tweestrijd ben ik het seminarie uitgegaan, doch als een diep verslagene, die toegeven moest, het onbereikbare te hebben nagestreefd. Ik werd het priesterschap onwaardig, omdat ik tot de jongere generatie van schrijvers behoorde.' Van Duinkerken schetst vervolgens de opkomst van de katholieke jongerenbeweging in de letterkunde en tekent een portret van de voornaamste figuren die hierbij betrokken zijn geweest. Hij schrijft met zachte humor die het licht van de tijd weerspiegelt waarin mensen en dingen worden bekeken. Hij toont zich daarbij een pleitbezorger voor 'gulle levensaanvaarding', ruimhartig geloof en de rechten van de artistieke verbeelding. Brabantse herinneringen is met zijn herinneringen aan het Nederlandse katholicisme in de eerste helft van de 20e eeuw cultuurhistorisch van groot belang.

Wil je het boek lezen?Brabantse herinneringen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anton van Duinkerken. Lezen Brabantse herinneringen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN