Lockdown

Lockdown - Jeroen Langelaar | Northernlights300.org

...ingen. Voor een totale lockdown heb je geen noodtoestand nodig Het is nog niet zover, maar het kan deze week wél gebeuren ... Hoelang houden we de lockdown nog vol? Vijf vragen over de ... ... . Om het coronavirus te bedwingen zou het kabinet kunnen overgaan tot een totale ... Vertalingen in context van "Lockdown" in Engels-Nederlands van Reverso Context: [Whisper] Lockdown is still in effect. Premier Rutte zegt dat het denkbaar is dat ook Nederland overgaat tot een zogeheten lockdown, waarbij mensen alleen nog de straat op mogen met speciale toestemming. Maar het is een maatregel, zegt ... Lockdown Een lockdown? Nog niet, eerst kan het kabinet deze maatregelen nemen In het ... LOCKDOWN | meaning in the Cambridge English Dictionary ... . Maar het is een maatregel, zegt ... Lockdown Een lockdown? Nog niet, eerst kan het kabinet deze maatregelen nemen In het Vondelpark in Amsterdam staat een bord met de waarschuwing om anderhalve meter afstand te houden van elkaar te ... Define lockdown. lockdown synonyms, lockdown pronunciation, lockdown translation, English dictionary definition of lockdown. n. 1. a. A protocol followed in an emergency that involves confining people in a secure place, ... De politie bereidt zich voor op het scenario dat in Nederland wordt gekozen voor een volledige lockdown, een situatie waarbij de hele maatschappij op slot gaat en mensen moeten thuisblijven. In die… lockdown definition: 1. a situation ...

INFORMATIE

AUTEUR
Jeroen Langelaar
DIMENSIE
10,41 MB
BESTANDSNAAM
Lockdown.pdf

OMSCHRIJVING

Gangs, racisme, corruptie, drugs, verkrachtingen en massale knokpartijen in de yard. Hoe overleeft een Nederlander achter tralies in het Diepe Zuiden van de Verenigde Staten? Edward Kleine belandde in een nachtmerrie. Na een avond stappen rijdt Nederlander Edward Kleine in Alabama per ongeluk een voetganger dood. Hij wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig (!) jaar. Dat is zelfs voor Amerikaanse begrippen een uitzonderlijk hoge straf. Achter de tralies maakt de Nederlander kennis met de inktzwarte achterkant van de American Dream: ultra gewelddadige bendeleden, homoseksuele serieverkrachters en autoritaire cipiers.In de media en in de politiek leidde de zaak-Edward Kleine tot ophef en Kamervragen. Waarom kreeg Kleine de maximale gevangenisstraf, terwijl vergelijkbare zaken zijn afgehandeld met vijf tot zeven jaar? Zijn er fouten gemaakt tijdens de rechtszaak? En hoe houdt hij zich als Nederlander overeind tussen Amerikaanse gangs en draaideurcriminelen? Inmiddels zit Edward Kleine nu ruim acht jaar vast. Journalist Jeroen Langelaar zocht hem op in zijn gevangenis in Alabama. Hij sprak met vele betrokkenen in een poging de feiten boven tafel te krijgen.Gezien door de ogen van een gewone Nederlandse man die uit het niets in een nachtmerrie belandde, biedt dit boek een ontluisterende blik achter de schermen van het rechtssysteem en gevangenisregime in het conservatieve Alabama. Een betrokkene zei: 'Als hij een neger had doodgereden was er niks aan de hand geweest...' Uit het voorwoord door Max Westerman, voormalig Amerika-correspondent RTL-Nieuws: 'Een ontluisterende inkijk in het rechtsstelsel en gevangeniswezen van de Amerikanen. Met een Nederlander als tragische hoofdfiguur. Een echte page-turner.' Jeroen Langelaar (1986) is journalist. Hij werkte als onder meer voor Elsevier, Leidsch Dagblad, KRO en Elite Traveler Magazine in New York.

Wil je het boek lezen?Lockdown in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jeroen Langelaar. Lezen Lockdown Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN