De gelukkigste klas

De gelukkigste klas - Jack de Boer | Northernlights300.org

...t wat je moet doen, maar hoe je het zou kunnen doen ... De gelukkige klas gemist? Start met kijken op NPO Start ... . Wat jij in kunt zetten om je gelukkiger te voelen en bij te dragen aan het geluk van kinderen. De gelukkige klas is een boek uit 1926 van de Nederlandse schrijver Theo Thijssen.Het boek gaat over een schoolmeester in Amsterdam. In oktober en november 2007 stond het boek centraal in de campagne Nederland Leest.. Verhaal De gelukkige klas. Aflevering: 29 minuten; Leestijd: 1 minuut; Een nieuwe school, met radicale ideeën opent in 2002 in Schoonhoven haar deuren: Iederwijs. Kinderen kunnen zelf kiezen wát ze willen leren ... De gelukkige klas door Theo Thijssen (Zeker Weten Goed ... ... . Kinderen kunnen zelf kiezen wát ze willen leren en hoe ze willen leren. Een dagje trampoline springen, geen punt. De gelukkige klas. Een klas heeft één ziel, schreef Theo Thijssen 80 jaar geleden al in zijn roman 'De gelukkige klas'. Trouw bezocht twee gelukkige klassen anno 2007: een zwarte in ... Deze uitzending van het programma Andere Tijden met de titel De gelukkige klas werd uitgezonden op woensdag 12 februari door de VPRO en de NTR. NTR VPRO NPO 2 gemist? deel. deel. Reacties op deze uitzending. blikker73661 14-2-2020 10:15. Als leerkracht in het onderwijs had ik naar deze aflevering uitgekeken. Daarnaast was hij voor de Sociaal-Democratische Arbeiderspartij (SDAP) van 1933 tot 1940 lid van de Tweede Kamer en van 1935 tot 1941 van de Amsterdamse gemeenteraad. Hij overleed op 23 december 1943. Thijssens bekendste roman is Kees de jongen (1923). Verder schreef hij onder meer Schoolland, De gelukkige klas en Het grijze kind. De gelukkige klas. De gelukkige klas (1926) is het vervolg op Schoolland. Het is het ontroerende en tegelijk geestige dagboek van een onderwijzer...

INFORMATIE

AUTEUR
Jack de Boer
DIMENSIE
6,33 MB
BESTANDSNAAM
De gelukkigste klas.pdf

OMSCHRIJVING

Meesters en juffen moeten reuzen als de legendarische Christoffel zijn, wanneer ze niet een kind maar een hele klas op de nek nemen om die naar een overkant te loodsen. Een schooljaar is een complexe reis. Er moeten heel wat afstanden al dan niet worden overbrugd: tussen de leerlingen en de meester, tussen de kinderen onderling, tussen meer en genoeg, tussen het universum van de klas en het universum daarbuiten, tussen wie de meester is en wie hij als meester zou willen zijn. Het lijkt onbegonnen werk, tenzij hij als Theo Thijssens meester Staal diep nadenkt over zijn werk en schrijft, waarbij hij beseft op wie hij zich allemaal verlaat.Jack de Boer geeft alle leraren in Nederland een stem: dit is wat zij doen en hoe zij erover nadenken. Niets is moeilijker dan kinderen naar de andere kant van het jaar begeleiden, en tegelijkertijd is er weinig mooier dan dat, toont De Boer in De gelukkigste klas.

Wil je het boek lezen?De gelukkigste klas in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jack de Boer. Lezen De gelukkigste klas Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN