Terug naar Spaubeek

Terug naar Spaubeek - Ruud Offermans | Northernlights300.org

...Mijnstreek en Heuvelland, gemeente Beek.Het was een zelfstandige gemeente t/m 1981 ... Spaubeek vroeger - spaubeekonderneemt.nl ... . - Wapen van de voormalige gemeente Spaubeek. - Onder het dorp Spaubeek vallen ook de buurtschap Oude Kerk (grotendeels) en een klein deel van de buurtschap Hegge. - Ook Hobbelrade, Hoeve en Looiwinkel worden in de ... We vervolgden onze tocht richting Puth om via Munstergeleen, Abshoven en Daniken terug te keren bij het Rector Raevenhuis in Sweikhuizen (GPS: 13.0 km). De terugweg van de tocht verliep via Stammenderbos, langs kasteel Terborgh ... We kijken terug op een geslaagde... - Fanfare St. Caecilia ... ... .0 km). De terugweg van de tocht verliep via Stammenderbos, langs kasteel Terborgh en het buurtschap Oude Kerk terug naar Spaubeek, waarbij we Sint-Laurentiuskerk van Spaubeek paseerde om uiteindelijk weer aan te komen bij ons vertrekpunt bij Huize ... De geschiedenis van het kasteel gaat terug tot de dertiende eeuw. Het eigenlijke kasteel, een donjon, heeft vroeger achter de huidige kasteelboerderij gestaan, op een motte. We keren langs het beekdal terug naar het station. Het tweede deel van de tocht aan de zuidkant van Spaubeek met 9 km heeft een heel ander karakter. Ruud Offermans Terug naar Spaubeek. en de rovers van het Vrijbosch. Gedrukt boek . Onderwerpen Streek- en familieromans Taal Nederlands Meer informatie Uitgever Boeken uit Limburg, Rotterdam Verschenen 2020 ISBN 9789403600208 Kenmerken 158 pagina's, 22 cm, ill. Delpher. Bekijk in Delpher. Praat mee op. Facebook; Twitter; Pinterest; Terug naar Spaubeek. Ruud Offermans (1966-*), studeerde fysische geografie aan de Universiteit van Utrecht en gaat terug naar zijn geboortedorp ergens in de heuvels van Zuid-Limburg. Hier is nog de idylle, hier is er nog aandacht voor een mooi landschap. Vol van eigenlijk alleen maar zichzelf zonder te weten dat het zeldzaam aan het worden is. De wandeling gaat van station Spaubeek naar station Sittard en is 11 km lang. De route kan worden ingekort door gebruik te maken van de bus. Na 6,5 km bij halte Windraak (in Windraak) kun je met lijn 36, 37 of 40 naar Sittard rijden. Inkorten tot 8 km is mogelijk door het eerste stukje naar Puth met de bus af te leggen. 10 juli 2019 Rondje Wandelen met Sjaak, vanaf de markt, Geleen, Neerbeek, Beek en terug naar de markt. 14 juni 2019 Uitstapje, met de bus naar Robotboerderij en naar Hasselt. 15 mei 2019 Wandelen met Sjaak 09 mei 2019 Jubileumavond 85 jarig bestaan Zijactief Spaubeek Kaart Spaubeek - Kaart en gedetailleerde plattegrond Spaubeek U zoekt de kaart of de plattegrond van Spaubeek en omgeving? Zoek en vind het gewenste adres op de kaart van Spaubeek of bereken een route van of naar Spaubeek, zoek en vind alle toeristische bezienswaardigheden en restaurants uit de Michelin Gids in ...

INFORMATIE

AUTEUR
Ruud Offermans
DIMENSIE
6,66 MB
BESTANDSNAAM
Terug naar Spaubeek.pdf

OMSCHRIJVING

Ruud Offermans (1966-*), studeerde fysische geografie aan de Universiteit van Utrecht en gaat terug naar zijn geboortedorp ergens in de heuvels van Zuid-Limburg. Hier is nog de idylle, hier is er nog aandacht voor een mooi landschap. Vol van eigenlijk alleen maar zichzelf zonder te weten dat het zeldzaam aan het worden is. Het is een landschap met reliëf, altijd klimmen en dalen, die oneindige bergen omzoomt door bossen. Waar we altijd verdwalen. Niet meer weten waar we zijn. Ergens verloren in onszelf.Het Heuvelland, we zijn erin teruggekeerd tot wie we waren. Alles wat we hebben meegenomen vanuit vroeger tot aan hier. Daar waar eerst niets was. Dit landschap blijft in zichzelf verzonken, in allerlei tinten groen. Overal is er verte, de hartstocht om zichzelf te kunnen zijn. Het landschap toont ons vergezicht op vergezicht in alle tinten van groen. Het geheel krijgt meer en meer een Mondriaans geblokt voorkomen. Witte vakken met gecarbolineumd krom getrokken zwarte balken. Er was vakwerk in symbiose tussen helling en dal. Zuid-Limburg op z'n best.

Wil je het boek lezen?Terug naar Spaubeek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ruud Offermans. Lezen Terug naar Spaubeek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN