Wie heeft Lahaut vermoord ? De geheime koude oorlog in België

Wie heeft Lahaut vermoord ? De geheime koude oorlog in België - Emmanuel Gerard | Northernlights300.org

...ESOMA, het Studiecentrum Oorlog en Maatschappij, doet al sinds 2011 onderzoek naar de moord op Lahaut ... Wie heeft Lahaut vermoord?, Emmanuel Gerard - Paperback ... ... . Wie heeft Lahaut vermoord ? De geheime koude oorlog in België 1e druk is een boek van Emmanuel Gerard uitgegeven bij Wpg Uitgevers… Meer De moord op de voorzitter van de Kommunistische Partij, Julien Lahaut, op 18 augustus 1950, was het werk van het anticommunistisch netwerk van André Moyen. Dat netwerk werd gefinancierd door de ... De geheime Koude Oorlog in België" ook tot de conclusie dat niet de koningskwestie, maar de Koud ... Wie heeft Lahaut vermoord? De geheime Koude Oorlog in ... ... ... De geheime Koude Oorlog in België" ook tot de conclusie dat niet de koningskwestie, maar de Koude Oorlog het kader is waarbinnen de moord op Julien Lahaut moet geplaatst worden. De geheime Koude Oorlog in België' tot de conclusie dat niet de koningskwestie, maar de Koude Oorlog het kader is waarbinnen de moord op Julien Lahaut moet geplaatst worden. Wie heeft Lahaut vermoord? werpt een kritische blik op ... Ze leggen de redenen bloot waarom de moord nooit werd opgelost en plaatsen die in de ruimere context van de geheime Koude Oorlog in België. Op 11 augustus 1950 wordt de eedaflegging van Koning Boudewijn door communisten verstoord met de beruchte kreet "Vive la République!". Een week later wordt de populaire communistische partijleider, Julien Lahaut, voor zijn deur doodgeschoten. Het is de belangrijkste politieke moord in de Belgische geschiedenis, maar ze wordt nooit opgehelderd. 'Wie heeft Lahaut vermoord?' werpt een kritische ... Emmanuel Gerard, Widukind De Ridder en Françoise Muller, Wie heeft Lahaut vermoord? De geheime Koude Oorlog in België, Leuven, Uitg. Davidsfonds, 2015, 335 p. De moord op de communistische voorman Julien Lahaut in zijn woning op 18 augustus 1950 deed al heel wat stof opwaaien. Ondanks een uitgebreid gerechtelijk onder- ACTUEEL. wie heeft lahaut verm o o rd? De geheime Koude Oorlog in België Emmanuel Gerard, Widukind De Ridder, Françoise Muller, Qui a tué Julien Lahaut? Les ombres de la guerre froide en Belgique, Waterloo: La Renaissance du Livre, 2015; Emmanuel Gerard, Widukind De Ridder, Françoise Muller, Wie heeft Lahaut vermoord? De geheime Koude Oorlog in België, Leuven: Davidsfonds, 2015 Get this from a library! Wie heeft Lahaut vermoord? : de geheime Koude Oorlog in België. [E Gerard; Widukind De Ridder; Françoise Muller; Studie- en Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij (Brussel)] Fnac: de geheime Koude Oorlog in België, Wie heeft Lahaut vermoord?, Françoise Muller, Emmanuel Gérard, Widukind de Ridder". Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands ....

INFORMATIE

AUTEUR
Emmanuel Gerard
DIMENSIE
5,30 MB
BESTANDSNAAM
Wie heeft Lahaut vermoord ? De geheime koude oorlog in België.pdf

OMSCHRIJVING

Wie heeft Lahaut vermoord ? De geheime koude oorlog in België 1e druk is een boek van Emmanuel Gerard uitgegeven bij Wpg Uitgevers Be - Algemeen. ISBN 9789059085848 Op 11 augustus 1950 wordt de eedaflegging van Koning Boudewijn door communisten verstoord met de beruchte kreet ''Vive la République!''. Een week later wordt de populaire communistische partijleider, Julien Lahaut, voor zijn deur doodgeschoten. Het is de belangrijkste politieke moord in de Belgische geschiedenis, maar ze wordt nooit opgehelderd. 'Wie heeft Lahaut vermoord?' werpt een kritische blik op het gerechtelijk onderzoek en gaat op zoek naar nieuwe sporen.Zo vonden de auteurs in een archief een 'vergeten' document dat verwijst naar André Moyen, een spion die een anticommunistisch netwerk uitbouwde in het naoorlogse België. Het boek bijt zich vast in de levensloop van Moyen en zijn ondergronds netwerk. De auteurs komen een web van leugens en fouten in het gerechtelijk onderzoek op het spoor. Ze leggen de redenen bloot waarom de moord nooit werd opgelost en plaatsen die in de ruimere context van de geheime Koude Oorlog in België.Het CEGESOMA, het Studiecentrum Oorlog en Maatschappij, doet al sinds 2011 onderzoek naar de moord op Lahaut.Het onderzoek naar de moord op Lahaut werd in opdracht van CEGESOMA geleid door Emmanuel Gerard, historicus en gewoon hoogleraar aan de KU Leuven. Hij werd bijgestaan door de historici Widukind De Ridder en Françoise Muller.

Wil je het boek lezen?Wie heeft Lahaut vermoord ? De geheime koude oorlog in België in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Emmanuel Gerard. Lezen Wie heeft Lahaut vermoord ? De geheime koude oorlog in België Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN