Onbeminde gelovigen

Onbeminde gelovigen - Guido Vanheeswijck | Northernlights300.org

... zij worden slechts bemind als zij de inhoud van dat geloof zo vaag mogelijk houden ... Onbeminde gelovigen (e-book) - - Polis ... . Onbeminde gelovigen legt uit hoe, wanneer en ... Onbeminde gelovigen legt uit hoe, wanneer en waarom gelovige christenen in Vlaanderen en Nederland 'onbemind' werden en wat daarvan de (politieke) gevolgen zijn. Maar in de epiloog duikt de oude aanspreking 'beminde gelovigen' weer op. Als uitnodiging om opnieuw over de grote vragen na te denken en te spreken, ... Onbeminde gelovigen Subtitel Waarom we religieus blijven Auteur Guido Vanheeswi ... Voor wie heeft zitten slapen: religie is wel degelijk ... ... ... Onbeminde gelovigen Subtitel Waarom we religieus blijven Auteur Guido Vanheeswijck Uitgever Polis ISBN 9789463104388 Onze beoordeling Aantal bladzijden 230 Prijs € 20. Geloven als christen doe je tegenwoordig niet voor je plezier. Dat lijkt Vanheeswijck goed te begrijpen. DRIFT, in Streven, juli-augustus 2018 Guido Vanheeswijck * Met zijn grimmige ironie en feilloos aanvoelen voor wat Vlamingen graag horen en zich graag laten wijsmaken verwoordde de Antwerpse burgemeester Bart De Wever in de Zondagskrant van 18 maart 2018 waarom islamitische gelovigen onbemind en christelijke gelovigen ongevaarlijk zijn: Neem godsdienst. Onbeminde gelovigen legt uit hoe, wanneer en waarom gelovige christenen in Vlaa...

INFORMATIE

AUTEUR
Guido Vanheeswijck
DIMENSIE
12,68 MB
BESTANDSNAAM
Onbeminde gelovigen.pdf

OMSCHRIJVING

Islamitische gelovigen heten gevaarlijk te zijn, christenen daarentegen ongevaarlijk en zelfs gezellig, tenminste als ze niet meer echt gelovig zijn. Geen wonder dat niemand christenen nog aanspreekt met "beminde gelovigen'. Ze worden niet bemind om hun geloof, zij worden slechts bemind als zij de inhoud van dat geloof zo vaag mogelijk houden.Onbeminde gelovigen legt uit hoe, wanneer en waarom gelovige christenen in Vlaanderen en Nederland "onbemind' werden en wat daarvan de (politieke) gevolgen zijn. Maar in de epiloog duikt de oude aanspreking "beminde gelovigen' weer op. Als uitnodiging om opnieuw over de grote vragen na te denken en te spreken, en lezers ervan te overtuigen dat het niet fout is om dat juist nu weer vanuit een religieus perspectief te doen.Guido Vanheeswijck (1955) is germanist en filosoof. Hij is hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen en de Katholieke Universiteit Leuven. Hij schreef talloze boeken, waaronder het in 2016 gepubliceerde De draad van Penelope. Momenteel bekleedt hij de Breughelleerstoel aan UPenn (Philadelphia).

Wil je het boek lezen?Onbeminde gelovigen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Guido Vanheeswijck. Lezen Onbeminde gelovigen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN