Een mythe aan scherven

Een mythe aan scherven - Peter Kruit | Northernlights300.org

... Peter Kruit ons mee naar de bewogen meidagen van 1940 ... Een mythe aan scherven: een onderzoek naar de tactische ... ... . Bij verrassing viel het Duitse leger aan; modern, toegerust met tanks, vliegtuigen en parachutisten, gebruikmakend van nieuwe strijdmethoden. Een mythe aan scherven tactische gevechtsomstandigheden 1940. Je internetbrowser wordt niet (meer) ondersteund. Marktplaats kan daardoor minder goed werken. Een mythe aan scherven bij geschiedenisboek-kopen.nl. De online geschiedenisboeken specialist. Bij verr ... een mythe aan scherven tactische gevechtsomstandigheden ... ... .nl. De online geschiedenisboeken specialist. Bij verrassing viel het Duitse leger aan; modern, toegerust met tanks, vliegtuigen en parachutisten, gebruikmakend van nieuwe strijdmethoden. Over de politieke toedrach Een mythe aan scherven, Peter Kruit - Paperback - 9789059116818 | AKO boeken Een mythe aan scherven. In dit boek neemt de historicus Peter Kruit ons mee naar de bewogen meidagen van 1940. Bij verrassing viel het Duitse leger aan; modern, toegerust met tanks, vliegtuigen en parachutisten, gebruikmakend van nieuwe strijdmethoden. Over de politieke toedracht en ook over de gevechten is reeds veel geschreven, maar door de ontdekking van een nieuwe bron was Kruit in staat ... Een mythe aan scherven. In dit boek neemt de historicus Peter Kruit ons mee naar de bewogen meidagen van 1940. Bij verrassing viel het Duitse leger aan; modern, toegerust met tanks, vliegtuigen en parachutisten, gebruikmakend van nieuwe strijdmethoden. Een Mythe aan Scherven Een onderzoek naar de tactische geveschtsomstandigheden van mei 1940 op het Nederlandse strijdtoneel. In dit boek neemt de historicus Peter Kruit ons mee naar de bewogen meidagen van 1940. Bij verrassing viel het Duitse leger aan; mode...

INFORMATIE

AUTEUR
Peter Kruit
DIMENSIE
5,11 MB
BESTANDSNAAM
Een mythe aan scherven.pdf

OMSCHRIJVING

In dit boek neemt de historicus Peter Kruit ons mee naar de bewogen meidagen van 1940. Bij verrassing viel het Duitse leger aan; modern, toegerust met tanks, vliegtuigen en parachutisten, gebruikmakend van nieuwe strijdmethoden. Over de politieke toedracht en ook over de gevechten is reeds veel geschreven, maar door de ontdekking van een nieuwe bron was Kruit in staat de tactische gevechten in een ander daglicht te stellen. Hij kreeg toegang tot een zeer rijke en tot voor kort onbekende bron: een gewondenlijst van het Nederlandse Leger uit mei 1940 die zich in het Oorlogsarchief van het Nederlandse Rode Kruis bevond. Hierdoor kreeg Kruit inzicht in de medische evacuatie van oorlogsgewonden en de verwondingsoorzaak van de Nederlandse militairen. De verwondingsgegevens relateert Kruit aan het bekende historische beeld van de tactische gevechten. Door het gebruik van een nieuwe bron en een onconventionele onderzoeksmethode krijgt de lezer een ander en genuanceerd beeld van de gebeurtenissen van de meidagen van 1940.

Wil je het boek lezen?Een mythe aan scherven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Peter Kruit. Lezen Een mythe aan scherven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN