Het boek van bod pa

Het boek van bod pa - Anton Quintana | Northernlights300.org

... sjamaan ziet: het is een aartslelijke, blinde, manke dwerg ... Het Boek Van Bod Pa | Gratis boeken downloaden in pdf, fb2 ... ... . Titel: Het boek van Bod Pa Jaar van uitgifte: 1995 Aantal pagina's: 291 Uitgeverij: Querido . Anton Quintana: Anton is in Amsterdam geboren op 6 september 1937. Hij is tweelingbroer van André. Hun vader verliet het gezin en hun moeder is toen ze 10 jaar waren gestorven. Het boek van Bod Pa. Perregrin heeft zijn been gebroken, en dat wil maar niet genezen. Ten einde raad ontbiedt zijn rijke vader een oude vriend: ... Boekverslag Nederlands Het boek van Bod Pa door Anton ... ... . Ten einde raad ontbiedt zijn rijke vader een oude vriend: de sjamaan Bod Pa. Bod Pa blijkt een wereldvreemd, oud mannetje te zijn en het laatste waar hij zich om bekommert is Perregrins been. Bod Pa is onvoorspelbaar, hij maakt vervelende grapjes en geeft raadselachtige orders, maar toch raakt Perregrin aan ... Het boek van Bod Pa Inclusief opdrachten Docentinformatie Quintana, Anton 1995; Over deze site. Home; Contact; Colofon; Websitevoorwaarden; Ik wil niet meer worden gevolgd door Google Analytics Klik hier voor opt-out. Let op, deze functie werkt niet op mobiele apparaten ... Boek 'Kan iets níet bestaan alleen omdat wij het bedacht hebben?' 'Op die manier kan alles wel bestaan.' 'Als je dat maar weet.' Een stukje uit een gesprek tussen een sjamaan en zijn leerling, in een niet nader aangeduide toendra en tijd. (Op de achterkant van Het boek van Bod Pa wordt aangegeven dat het […] Het boek van Bod Pa vertelt het verhaal van Perregrin waarin regelmatig flashbacks voorkomen die meer vertellen over het harde leven van Bod Pa en hoe hij de vader van Perregrin heeft leren kennen. Ze volgen elkaar wel chronologisch op, maar sluiten niet op elkaar aan. Het komt uit een gesprek tussen een sjamaan en zijn leerling, ergens in Centraal-Azië, ten tijde van Marco Polo, en staat in de nieuwe roman van Anton Quintana (1935) 'Het boek van Bod Pa'. In 1996 volgden de bekroningen voor Het boek van Bod Pa: de Vlaamse Gouden Uil en met de Woutertje Pieterse Prijs. Hierin speelt, naast de reiservaringen, vooral de bewogen jeugd van de auteur een rol. Hij vertelt over een jongen die zwervend door een onherbergzaam gebied op zoek is naar de zin voor het bestaan, ... Anton Quintana, pseudoniem van Antoon Adolf Kuyten (Amsterdam, 6 s...

INFORMATIE

AUTEUR
Anton Quintana
DIMENSIE
7,83 MB
BESTANDSNAAM
Het boek van bod pa.pdf

OMSCHRIJVING

De ruitervolken van de Aziatische steppen geloven dat iedere jongeman vroeg of laat op een driesprong belandt waar hij kan kiezen tussen (1) een jongen te blijven, (2) een huisvader te worden of (3) het leven van een zwerver te leiden. Maar ook als huisvader mag hij nooit het bestaan van de zwerver ontkennen. In dit boek is het de vader die de zwerver ontbiedt om zijn zoon te helpen, die tobt met een gebroken been dat niet genezen wil. Maar het laatste waar de zwerver zich om lijkt te bekommeren is dat been. Hij noemt de zoon, die Perregrin heet, pesterig Pelgrim en verder lijkt hij in alles het tegendeel van de vader. Zou die zich vergist hebben? De genezer gaat niet alleen zelf ook mank maar is blind, lelijk en onberekenbaar bovendien. Toch is hij wel degelijk een genezer.

Wil je het boek lezen?Het boek van bod pa in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anton Quintana. Lezen Het boek van bod pa Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN