Dirk Oudes, Een Kinderlijke Natuur, Met Fantasie En Talent Begaafd

Dirk Oudes, Een Kinderlijke Natuur, Met Fantasie En Talent Begaafd - R. Smolders | Northernlights300.org

... en schilder Dirk Oudes (1895-1969). De titel van het boek luidt: Dirk Oudes ... Artikelen over Dirk en Jaap Oudes in Mierlo Brabant ... . Een kinderlijke natuur, met fantasie en talent begaafd. 6 aanbiedingen in mei -Koop of Verkoop oudes op Marktplaats - Bekijk Lokale Aanbiedingen! Verkoop eenvoudig oudes Het boek Dirk Oudes, Een Kinderlijke Natuur, Met Fantasie En Talent Begaafd van de auteur E. Smolders is 10 maal gevonden, 0 maal nieuw en 10 maal tweedehands. "Dirk Oudes, Een Kinderlijke Natuur, Met Fantasie En Talent Begaafd" is tw ... Vind oudes in Kunst en Cultuur | Beeldend op Marktplaats ... . "Dirk Oudes, Een Kinderlijke Natuur, Met Fantasie En Talent Begaafd" is tweedehands te koop vanaf € 10,80 bij antiqbook.com. Vind of bied uw tweedehands Kunst en foto aan op Speurders.nl. Www.boekwinkeltjes.be tweedehands boek, Smolders, R. - Dirk Oudes, Een kinderlijke naturr, met fantasie en talent begaafd 'De schilder in zijn stille wereld. De kloof tussen de moderne kunst en kunst in de marge', in: Jong Holland, jrg.22 (2006) nr.1, , 22-29. Dirk Oudes. Een kinderlijke natuur, met fantasie en talent begaafd, uitgave stichting Dirk en Jaap Oudes, Mierlo 2006. Peter Otto. Votiv&Totem. Rotterdam (Episode Publishers) 2006 2005 Regionaal Archief te Alkmaar, intergemeentelijk samenwerkingsverband in Noord-Kennemerland, westelijk West-Friesland en de Kop van Noord-Holland. Bewaart archieven van overheden en particulieren in dit gebied en beschikt tevens over een uitgebreide historische bibliotheek en beeldcollectie over de regio., Archieven gemeenten Een kinderlijke natuur, met fantasie en talent begaafd, Auteur: Rob Smolders, Conditie: nieuw, aantal pagina's 192, zestig afbeeldingen in kleur en veertig in zwartwit, bibliografie, lijst van tentoonstellingen en register, soft cover, afmeting: 25 x 20 cm . Rob Smolders - Dirk Oudes, een kinderlijke natuur, met fantasie en talent begaafd. Geplaatst op 29-05-2011 in Overig, 0 reacties Robert Moszkowicz - De straatvechter smolders rob : tweedehands - en antieke boeken te koop. Meer dan 600,000 boeken te koop bij honderden verkopers. Read the latest magazines about nikki.literair kunstenaar jaap oudes. definitieve versie and discover magazines on Yumpu.com Plas, Johannes Jacobus Kwalificaties schilder, tekenaar was aanvankelijke klokkenmaker Nationaliteit/school Nederlands Geboren Alkmaar 1888-03-06 Overleden Alkmaar 1964-08-11 • Geboren 1888-03-06 • Sterfplaats Alkmaar • Plaats van werkzaamheid Alkmaar • Kwalificaties schilder • Kwalificaties tekenaar • Onderwerpen Dirk Oudes: Een kinderlijke natuur, met fantasie en talent . Dirk Oudes: Een kinderlijke natuur, met fantasie en talent begaafd Schrijver: Smolders, Rob tite. 12 uur geleden - Castricum (Noord-Holland) Advertentie. € 15...

INFORMATIE

AUTEUR
R. Smolders
DIMENSIE
4,21 MB
BESTANDSNAAM
Dirk Oudes, Een Kinderlijke Natuur, Met Fantasie En Talent Begaafd.pdf

OMSCHRIJVING

'Er gaat een frisse, pittige adem door dit werk', schreef een criticus een halve eeuw geleden over de schilderijen van Dirk Oudes. Hij was niet de enige die het zo voelde. Sinds de eerste expositie van Oudes in 1937 reageerden mensen spontaan op voorstellingen van het platteland, de bijbelse taferelen in de duinen en de humoristische scènes in cafés en op straat. Dikwijls wisten ze niet zeker of ze het allemaal serieus moesten nemen, of dat Dirk Oudes de spot dreef met alles wat hij schilderde. Daarin hebben ze hem toch onderschat.Oudes begon met tekenen en schilderen kort na 1930. Het was voor hem een vrijetijdsbesteding. Voor zijn brood was hij horlogemaker en handelde hij in zilver en goud. Wanneer hij te voet of op de fiets langs dorpen en boerderijen ging. legde hij in zijn herinnering de beelden vast van het weidse land, het licht en de wolken. Thuis bleek dan, bij het tekenen in schetsboekjes of in zijn kleurige composities op hardboard, hoe scherp hij alles gezien had.Het typische Dirk Oudes-schilderij is bescheiden van omvang en groot van verbeelding. Zo was ook de man zelf: hij wilde niet leven van het schilderen, maar leven voor het schilderen. Het is een van de redenen waarom de pogingen van anderen om hem carrière te laten maken, mislukten. Dirk Oudes trok zich van niemand wat aan. Het was hem begonnen om het plezier in de kunst en dat hield hij vol, tot het einde toe.

Wil je het boek lezen?Dirk Oudes, Een Kinderlijke Natuur, Met Fantasie En Talent Begaafd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R. Smolders. Lezen Dirk Oudes, Een Kinderlijke Natuur, Met Fantasie En Talent Begaafd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN