Het jaar van de dood van Ricardo Reis

Het jaar van de dood van Ricardo Reis - Jose Saramago | Northernlights300.org

...an de dood van Ricardo Reis (J. Saramago) 8 8 x gezien 1 1 x bewaard sinds 16 feb ... Het jaar van de dood van Ricardo Reis, José Saramago ... ... . '20, 14:51. Bewaar. Bekijk de video Grote foto's Gereserveerd. Levering Ophalen of Verzenden Verzendkosten € 5,70. Het jaar van de dood van Ricardo Reis (J ... 100 jaar na de 'reis van de dood' reportage | Armeense christenen in Nederland herdenken vrijdag de massamoord op hun voorouders. Na honderd jaar willen ze een gebaar. Ook het gezin Van Leeuwen heeft de reis met een jaar uitgesteld. ,,Het is heel ... Het jaar van de dood van Ricardo Reís by José Saramago ... . Ook het gezin Van Leeuwen heeft de reis met een jaar uitgesteld. ,,Het is heel bizar omdat je er zo lang naartoe leeft. ... Mede door de massale demonstraties na de gewelddadige dood van George Floyd. De 18-jarige Rik van de Rakt uit het Brabantse Heesch is zondag uit het niets neergestoken. Een 25-jarige dorpsgenoot viel hem die ochtend op het fietspad aan en liet hem voor dood achter. Op de melodie van de wereld. Daarom is denken over de dood zo moeilijk. Omdat het orkest zwijgt.' Keizer loopt met zijn meesterlijke boek om de dood heen - op onderhoudende wijze, zegt hij zelf. En dat is helemaal waar. Iedereen die deelneemt aan het MC-symposium De dokter en de dood krijgt na afloop het boek Reis om de dood van Bert Keizer....

INFORMATIE

AUTEUR
Jose Saramago
DIMENSIE
9,53 MB
BESTANDSNAAM
Het jaar van de dood van Ricardo Reis.pdf

OMSCHRIJVING

In december 1935 keert de dichter-arts Ricardo Reis, een van de heteroniemen van de grote Portugese dichter Fernando Pessoa, terug naar Lissabon omdat Pessoa enkele dagen eerder overleden is. Hij neemt zijn intrek in een hotel, waar hij verliefd wordt op het kamermeisje dat dezelfde naam draagt als de aanbeden vrouw uit zijn klassieke oden: Lydia. We volgen hem op zijn dooltochten door de stad en zijn getuige van zijn worsteling met de tijdgeest, die bepaald wordt door de dictatuur van Salazar, de Spaanse burgeroolog en Hitler-Duitsland. Het jaar van de dood van Ricardo Reis is een hommage aan Pessoa, maar tegelijkertijd een roman over een tijd waarin een waanzinnig geworden wereld haar eigen ondergang tegemoet raast.

Wil je het boek lezen?Het jaar van de dood van Ricardo Reis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jose Saramago. Lezen Het jaar van de dood van Ricardo Reis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN