De kunst van het luisteren

De kunst van het luisteren - E. Verliefde | Northernlights300.org

...nst van het luisteren" door Erik Verliefde en Marta Stapert, uitgave Acco Leuven, is naast gebruik in gezin, school, instellingen en therapie, ook bedoeld als ondersteuning van de trainingen in Focusing met Kinderen in Nederlands taalgebied, in Nederland, België en Suriname ... De kunst van het luisteren - Action Learning Academy ... .Dit boek is na de Engelse vertaling nu ook in het Italiaans, Spaans, Hebreeuws, Koreaans, Japans en ... De kunst van het luisteren. Geplaatst op 24 november 2014 door BUCO. Bookmark permalink. De kunst van een goed gesprek hangt sterk af van hoe groot jouw vaardigheid is om vragen te stellen en hoe goed je naar de antwoorden kunt luisteren. Je kunt in het gesprek natuurlijk jouw meningen en inzichten n ... De kunst van het luisteren - Happinez ... . Geplaatst op 24 november 2014 door BUCO. Bookmark permalink. De kunst van een goed gesprek hangt sterk af van hoe groot jouw vaardigheid is om vragen te stellen en hoe goed je naar de antwoorden kunt luisteren. Je kunt in het gesprek natuurlijk jouw meningen en inzichten naar voren brengen. Luisteren is een kunst, vooral als je een ander echt probeert te begrijpen. Afhankelijk van de situatie, de persoon en het doel dat je met een gesprek voor ogen hebt, kun je op verschillende manieren luisteren. Als klant expert sta je de hele dag in contact met allerlei soorten klanten, die elk een eigen aanpak nodig hebben of wensen. 'Luister!' van Dale Carnegie kan je helpen om door die barrières heen te breken en de diepe betekenisvolle relaties te creëren die je altijd al had willen hebben. Dale Carnegie's 'Luister! De kunst van effectieve communicatie' is een grondige verkenning van de kunst van het luisteren als een instrument om relaties mee op te bouwen. We zijn de kunst van het luisteren verleerd, maar paniek is niet nodig, schrijf je.'Luisteren is een vaardigheid, een soort spier die we verliezen als we ze niet oefenen, maar dus ook kunnen trainen indien nodig. Maar begrijp me niet verkeerd, het is niet makkelijk....

INFORMATIE

AUTEUR
E. Verliefde
DIMENSIE
9,80 MB
BESTANDSNAAM
De kunst van het luisteren.pdf

OMSCHRIJVING

De kunst van het luisteren 1e druk is een boek van Erik Verliefde uitgegeven bij Uitgeverij Acco. ISBN 9789033452994 Omgaan met kinderen is een vaardigheid die ouders, leerkrachten, kinderverzorgers en groepsleiders dagelijks hanteren. Vanuit een diep respect voor de reeds bestaande houding van deze volwassenen, bieden de auteurs een extra dimensie aan in het communiceren met kinderen. Dit boek gaat over luisteren op vele manieren, naar je diepste zelf en naar anderen. Het is luisteren naar wat kinderen zeggen, voelen, denken, maar ook naar datgene wat dieper zit dan louter gedachten en emoties. Verandering in het gedrag ontstaat wanneer kinderen leren luisteren naar hun eigen binnenkant, naar wat van binnen lijfelijk voelbaar is (een gevoel hebben over, het aanvoelen van iets). Dit veranderingsproces (focussen) wordt verduidelijkt met tal van voorbeelden die de auteurs putten uit hun eigen ervaringen met kinderen, uit workshops, trainingen en begeleiding. Dit boek reikt u een manier aan om beter om te gaan met kinderen. De auteurs maken een onderscheid tussen het dagelijks omgaan met kinderen thuis en een meer gestructureerde aanpak op school en in groepssituaties.ERIK VERLIEFDE is psycholoog en volgde opleidingen in de gedragstherapie en het systeemdenken. Hij werkt als zelfstandige in een groepspraktijk voor kinderen en volwassenen. Naast het geven van vormingen en teambegeleidingen, is hij auteur van o.a. De berengroepen (Acco, 1997), Groeipijnen in so-ciaalcontact (Acco, 1999) en Geef me de tijd (Acco, 2000). MARTA STAPERT is kinderpsychotherapeut, focusingtrainer- en co rdinator, erkend door The Focusing Institute in New York. Zij is director van de Children s Focusing Corner , een werkgroep van The Focusing Institute. Zij werkte met kinderen en ouders in verschillende scholen in Nederland. Naast het coachen van teams uit kinderdagverblijven geeft zij, samen met haar echt-genoot, cursussen en trainingen over heel de wereld.

Wil je het boek lezen?De kunst van het luisteren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur E. Verliefde. Lezen De kunst van het luisteren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN