Lodewijk Napoleon De Hollandse jaren

Lodewijk Napoleon De Hollandse jaren - Karina Meeuwse | Northernlights300.org

...llandse jaren. Het is helaas niet mogelijk om boeken af te halen bij ons magazijn ... Profielwerkstuk Geschiedenis Napoleon en Lodewijk ... ... . Al onze boeken worden verzonden, ook binnen rotterdam. Voor 15. Gelezen Verzenden. € 16,90 16 mei. '20 Topadvertentie. Bezoek website 16 mei. '20. Boekenbalie Rotterdam Bezoek website. Meeuwse, K, Lodewijk Napoleon De Hollandse jaren. Een reis door het leven van onze eerste koning (Uithoorn 2008). Lodewijk Napoleon Bonaparte is de hoofdpersoon van de eerste aflevering van De IJzeren Eeuw. Lees hier meer over de televisieserie. Compra Lodewijk Napoleon: de Hollandse j ... Lodewijk Napoleon; De hollandse jaren by Karina Meeuwse ... . Lees hier meer over de televisieserie. Compra Lodewijk Napoleon: de Hollandse jaren : een reis door het leven van onze eerste koning. SPEDIZIONE GRATUITA su ordini idonei Lodewijk Napoleon Bonaparte (oorspronkelijk: Luigi Napoleone Buonaparte) (Ajaccio, 2 september 1778 - Livorno, 25 juli 1846), bijgenaamd de Lamme Koning, Lodewijk de Goede en konijn van Holland, was de jongere broer van keizer Napoleon I en de vader van de latere Franse keizer Napoleon III.In 1806 werd hij op last van zijn broer Napoleon koning van Holland. H. van den Eeden, Leve de Koning! Lodewijk Napoleon op reis door Brabant en Zeeland, Heusden, 2009; K. Meeuwse, G. Lageveen, Lodewijk Napoleon. De Hollandse jaren. Een reis door h...

INFORMATIE

AUTEUR
Karina Meeuwse
DIMENSIE
3,33 MB
BESTANDSNAAM
Lodewijk Napoleon De Hollandse jaren.pdf

OMSCHRIJVING

Voor het eerst na drie koninginnen zal Nederland binnen afzienbare termijn weer een koning hebben. Een nieuwe koning voor Nederland... Maar wie was eigenlijk onze eerste koning?In 1806 besteeg Lodewijk Napoleon als eerste koning van Holland de troon. Wie was dit kleine broertje van de grote keizer Napoleon Bonaparte?Documentairemaakster en schrijfster Karina Meeuwse ging op zoek naar de Hollandse jaren van Lodewijk.Zonder Lodewijk Napoleon was de monarchie in Nederland nooit zo populair geworden. Zijn verdiensten voor ons land zijn van groot belang geweest. Hij maakte van een verzameling gewesten een natie, en voerde de uniforme munt in. Hij liet een voor die tijd zeer humane versie van het Wetboek van Strafrecht samenstellen. Hij zette zich in voor verbetering van de gezondheidszorg en het onderwijs. Hij dankte zijn populariteit verder in grote mate aan zijn daadkrachtige optreden bij de Leidse buskruitramp en de overstroming in de Betuwe. En de koning hield van kunst en literatuur. Hij is oprichter van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, het Rijksmuseum en de Koninklijke Bibliotheek. En de eerste Koninginnedag? Ook van hem, maar toen nog Koningsdag geheten! Lodewijk Napoleon was een vredesvorst in een tijd van oorlog, die de Hollanders probeerde te beschermen tegen zijn grote broer, en daar uiteindelijk een hoge prijs voor moest betalen.Het enthousiasme van Karina Meeuwse voor Lodewijk Napoleon wordt gedeeld door wetenschappers, auteurs, theatermakers en historici. Allemaal leverden zij bijzondere bijdragen aan de documentaire én aan het boek. Van columnist Martin Bril leren we waarom Lodewijk Napoleon zijn hondje Tiel noemde. Historicus Geert Mak plaatst Lodewijks persoonlijke ramp in het licht van de Leidse buskruitramp. Auteur Thera Coppens schrijft over het eindeloze gekibbel tussen de echtelieden Lodewijk en Hortense de Beauharnais. En Paul Rem, kunsthistoricus en conservator van Paleis Het Loo, verzamelde uniek beeld- en illustratiemateriaal. Naast het boek verschijnt ook een driedelige documentaireserie over Lodewijk Napoleon, geregisseerd door Karina Meeuwse en met medewerking van onder meer de bovengenoemde personen. In de documentaire gaat acteur Beppe Costa (Orkater) op zoek naar de sporen van onze eerste koning.Zowel het boek als de documentaire zijn gemaakt voor een breed publiek: toegankelijk, informatief, speels van opzet en met veel leuke en aansprekende details, die geschiedenis tot iets tastbaars maken. De bijdragen van de auteurs staan garant voor prachtige verhalen, en de muziek van Beppe Costa vormt een harmonieus geheel met de Hollandse filmbeelden.

Wil je het boek lezen?Lodewijk Napoleon De Hollandse jaren in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Karina Meeuwse. Lezen Lodewijk Napoleon De Hollandse jaren Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN