De vrouwen van het kalifaat

De vrouwen van het kalifaat - Judit Neurink | Northernlights300.org

... het kalifaat. Jurgen Maas, Amsterdam, 210 blz ... Kopstukken slavernij Islamitische Staat op de korrel ... ... . € 18,95. 0 Reacties De vrouwen van het kalifaat. Honderden yezidi-vrouwen leven als seksslavinnen in eigendom van de radicale moslimgroepering ISIS. Jonge vrouwen uit het Westen worden geworven als toekomstige moeders van een nieuwe generatie strijders. Een klein aantal is getraind voor een speciaal politiekorps dat vooral vrouwen moet controleren op het naleven van de regels - maar meedoen aan de strijd mogen ze ... De vrouwen van het kalifaat Slavinnen, moe ... bol.com | De vrouwen van het kalifaat | 9789491921148 ... ... ... De vrouwen van het kalifaat Slavinnen, moeders en jihadbruiden. Referentie: 9789491921148. Status: Verkrijgbaar. Neurink sprak met tientallen aan ISIS ontsnapte yezidi-vrouwen, belde met vrouwen in de bezette stad Mosoel, analyseerde propagandamateriaal van ISIS en verrichtte literatuuronderzoek. Nederlandse IS-Vrouwen: Een deel van de Nederlanders die naar het kalifaat in Syrië en Irak reisden, zit in Turkse cellen. In Bursa staan twee jonge moeders terecht. Ze zeggen naïef te zijn ... De vrouwen van het kalifaat direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij geschiedenisboek-kopen.nl. De online geschiedenisboeken specialist. Of het nu de slavinnen van de jihadisten zijn, of hun vrouwen die de volgende generatie strijders moeten baren en opvoeden: de vrouwen van het Kalifaat van Islamitische Staat zijn onderwerp van het nieuwe boek van journaliste Judit Neurink. Neurink is gestationeerd in Iraaks Koerdistan en nu even in Nederland en dus bij ons. Het kort geding tegen de Nederlandse Staat, aangespannen ... Vrouwen mogen het huis alleen uit als dat echt nodig is en moeten zich dan volledig ... en we hebben de verantwoordelijkheid genomen om de glorie van het islamitisch kalifaat in eer te ... Daarbij werd op het einde van het kalifaat minder moeilijk gedaan over IS-strijders die er een eigen lucratief handeltje van maakten en vrouwen en meisjes onderling ruilden of voor losgeld ... "Het kalifaat komt terug!" Boze IS-vrouwen schreeuwden het onlangs tegen verslaggevers. Hoewel hun mannen verderop in Baghouz een verloren strijd voerden, en zo'n 70.000 aanhangers van de ... De vrouwen van het kalifaat | ISBN 9789491921292 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Judit Neurink - De vrouwen van het kalifaat IS-gids onthult hoe vrouwen moeten leven binnen kalifaat 06/02/15 om 13:52 Bijgewerkt om 17:27 'Trouwen kan vanaf 9 jaar en na het huwelijk dient de vrouw de man te dienen achter gesloten deuren.' Vraag Jorgen ALLES over de vrouwen en kinderen van het kalifaat! Twitter @BNR, Facebook, of email [email protected] Whatsappen kan ook: 0613523903. Of Jorgen tussen 14 en 15 uur op 020 468 0000 en ......

INFORMATIE

AUTEUR
Judit Neurink
DIMENSIE
6,30 MB
BESTANDSNAAM
De vrouwen van het kalifaat.pdf

OMSCHRIJVING

Vrouwen en het kalifaat: het is een complexe relatie. ISIS houdt duizenden yezidi-vrouwen als seksslavin en behandelt ze als dieren. Er worden westerse vrouwen geronseld om een volgende generatie strijders te baren. Sommigen melden zich vrijwillig voor een speciaal politiekorps dat controleert of vrouwen de strenge mores wel naleven - in bruutheid doen ze niet onder voor de mannen. Al die vrouwen spelen een rol in de geschiedenis die op dit moment in Irak en Syrië wordt geschreven. In De vrouwen van het kalifaat - Slavinnen, moeders en jihadbruiden laat Judit Neurink yezidi-vrouwen aan het woord die uit het kalifaat wisten te ontsnappen en getuigen van de vernederende en gewelddadige manier waarop ze zijn behandeld. Ze vertelt het verhaal van de ontvoerde Amerikaanse hulpverleenster Kayla Mueller die tot haar dood gevangen zat als slavin van ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi. Ze belt met vrouwen in de bezette stad Mosoel en analyseert de rechten en plichten die ISIS in haar propaganda aan vrouwen toekent. Zo ontstaat een beeld van de zwarte werkelijkheid in het kalifaat. Judit Neurink (1957) is journalist en woont sinds 2008 in Iraaks Koerdistan. Ze schrijft onder andere voor Trouw, Vrij Nederland en De Standaard. In 2014 verscheen haar roman De Joodse bruid en begin 2015 De oorlog van ISIS.

Wil je het boek lezen?De vrouwen van het kalifaat in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Judit Neurink. Lezen De vrouwen van het kalifaat Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN