Ik zie scherper door de taal

Ik zie scherper door de taal - Jan G. Elburg | Northernlights300.org

...js: €19,99 - Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis Ik zie scherper door de taal direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij literatuur-kopen ... Ik zie scherper door de taal van Jan G. Elburg bestellen? ... .nl. Voor al je literatuur en romans. Ik zie scherper door de taal bij literatuur-kopen.nl. Voor al je literatuur en romans. Het e-book Ik zie scherper door de taal, geschreven door Jan G. Elburg, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Read "Ik zie scherper door de taal een bloemlezing uit zijn gedichten" by Jan G. Elburg available from Rakuten Kobo. Jan G. Elburg (1919-1992), dichter en beelde ... Ik zie scherper door de taal - metadata.isbn.nl ... .95 Read "Ik zie scherper door de taal een bloemlezing uit zijn gedichten" by Jan G. Elburg available from Rakuten Kobo. Jan G. Elburg (1919-1992), dichter en beeldend kunstenaar, begon als schooljongen spelenderwijs poëzie te schrijven. Een... Hij nam als onvermoeibaar experimentator door de veelzijdigheid van zijn stijl een eigen plaats onder hen in. `Ik zie scherper door de taal schreef hij. De taal was voor hem een lens om meer in de werkelijkheid te kunnen zien dan haar alledaagse verschijning, om in een spel met associaties en dubbele bodems beelden los te maken die werden ... Ik zie scherper door de taal. Rusteloos tot rust komen. Weer verleid zijn, maar het mag. Twee keer poëzie, één keer dramatiek en twee keer historiek. Ik ben eigenlijk over alle vijf de aanwinsten verguld. Als ik mijn stapeltje aan een collega laat zien, bladert hij verbaasd in het boek van mevrouw Roland Holst. Jan G. Elburg - Ik zie scherper door de taal. Geplaatst op 26 februari 2012 12 december 2018 door Archivaris. wij liggen bi...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan G. Elburg
DIMENSIE
9,88 MB
BESTANDSNAAM
Ik zie scherper door de taal.pdf

OMSCHRIJVING

Jan G. Elburg (1919-1992), dichter en beeldend kunstenaar, begon als schooljongen spelenderwijs poëzie te schrijven. Een spel is het voor hem altijd gebleven, al noemde hij het `even zo vrolijk een ernstige zaak . Elburg was met Kouwenaar en Lucebert een van de drie oorspronkelijke experimentele dichters en hoorde bij de grotere groep van de Vijftigers die de Nederlandse poëzie een nieuw gezicht gaven. Hij nam als onvermoeibaar experimentator door de veelzijdigheid van zijn stijl een eigen plaats onder hen in. `Ik zie scherper door de taalschreef hij. De taal was voor hem een lens om meer in de werkelijkheid te kunnen zien dan haar alledaagse verschijning, om in een spel met associaties en dubbele bodems beelden los te maken die werden gekleurd door zijn voorliefde voor het surrealisme, waarmee hij al vroeg kennis maakte. In een van zijn jeugdgedichten schreef hij: `Alle woorden staan op springen . Zijn dichtkunst zit vol met de verrassingen die daaruit tevoorschijn zijn gesprongen. Met zijn speelse experimentele stijl, soms geïnspireerd door de troubadours die hij bewonderde, schreef hij de mooiste liefdesgedichten van zijn generatie. Zijn verzen kunnen zowel glashelder als duister zijn, maar ze fascineren altijd. Ik zie scherper door de taal is een bloemlezing uit Elburgs gedichten vanaf zijn eerste bundel en laat zijn poëzie tot haar recht komen in haar veelkleurige ontwikkeling.

Wil je het boek lezen?Ik zie scherper door de taal in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan G. Elburg. Lezen Ik zie scherper door de taal Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN