De Jasmijnrevolutie

De Jasmijnrevolutie - Leen Vervaeke | Northernlights300.org

...eft immers geleid tot de eerste vrije verkiezingen in het land ooit ... De Jasmijnrevolutie door Leen Vervaeke ... . In 2015 ontving het 'Kwartet voor Nationale Dialoog in Tunesië' zelfs de Nobelprijs voor de Vrede. Copy-pasten. Jasmijnrevolutie | ISBN 9789029088480 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Het is al weer ruim 2,5 jaar geleden dat in het Noord-Afrikaanse ... De Jasmijnrevolutie Leen Vervaeke • Boek • paperback. Samenvatting . Op 17 december 2010 stak een Tunesische jongeman z ... De Jasmijnrevolutie eBook: Vervaeke, Leen: Amazon.nl ... ... . Samenvatting . Op 17 december 2010 stak een Tunesische jongeman zichzelf uit protest tegen het regime in brand. Die daad had grote gevolgen. Hij groeide uit tot een nationale held en het Tunesische volk vond de moed in opstand te komen. De Jasmijnrevolutie Leen Vervaeke. Ebook . Op 17 december 2010 stak een Tunesische jongeman zichzelf uit protest tegen het regime in brand. Die daad had grote gevolgen. Hij groeide uit tot een nationale held en het Tunesische volk vond de moed in opstand te komen. ... Leen Vervaeke De Jasmijnrevolutie Gedrukt boek Journalistiek verslag over de revolutie van 2011 in Tunesië, de eerste omwenteling in de zogenoemde Arabische Lente. De Jasmijnrevolutie in Tunesië inspireert ook andere Arabische landen waar de bevolking met vergelijkbare problemen te kampen heeft. Onder meer in Egypte, Jordanië en Jemen komen nu ook mensen op straat om te manifesteren. De Jasmijnrevolutie (boek) Bekijk alles. De Jasmijnrevolutie Leen Vervaeke • ebook • epub. Samenvatting . Op 17 december 2010 stak een Tunesische jongeman zichzelf uit protest tegen het regime in brand. Die daad had grote gevolgen. Hij groeide uit tot een nationale held en het Tunesische volk vond de moed in opstand te komen. De Jasmijnrevolutie is de benaming voor de protesten van de Tunesische bevolking tegen de hoge werkloosheid, de corruptie, de censuur, de hoge voedselprijzen en de politiek van president Zine El Abidine Ben Ali, volgend op de zelfverbranding van Mohammed Bouazizi op 17 december 2010. De revolutie is vernoemd naar de jasmijn, die beschouwd wordt als de nationale bloem van Tunesië. Dit vormde de basis van De Jasmijnrevolutie. Op 17 december 2010 stak een Tunesische jongeman zichzelf uit protest tegen het regime in brand. Die daad had grote gevolgen. Hij groeide uit tot een nationale held en het Tunesische volk vond de moed in opstand te komen....

INFORMATIE

AUTEUR
Leen Vervaeke
DIMENSIE
5,31 MB
BESTANDSNAAM
De Jasmijnrevolutie.pdf

OMSCHRIJVING

De Jasmijnrevolutie 1e druk is een boek van Leen Vervaeke uitgegeven bij J.M. Meulenhoff. ISBN 9789029088480 Op 17 december 2010 stak een Tunesische jongeman zichzelf uit protest tegen het regime in brand. Die daad had grote gevolgen. Hij groeide uit tot een nationale held en het Tunesische volk vond de moed in opstand te komen. President Ben Ali weigerde af te treden, waardoor het protest alleen maar groeide. De sociale media en de slechte economische omstandigheden wakkerden het vuur aan. De vlam sloeg over naar andere Arabische landen en de rest is geschiedenis. Leen Vervaeke is tijdens het begin van de Arabische revolutie in Tunesien gaat de straat op. Ze staat tussen de rebellen en spreekt met de inwoners die het regime omverwerpen. Daarna reist Vervaeke nog enkele malen naar Tunesiom ook het verdere verloop van dichtbij mee te maken, o.a. om de verkiezingen mee te maken in oktober 2011. Op intelligente, meeslepende en persoonlijke wijze doet deze talentvolle journaliste verslag van een belangrijke gebeurtenis in de wereldgeschiedenis, waarvan nog niemand de afloop kent. Leen Vervaeke schreef in de Volkskrant meerdere artikelen over de opstand in Tunesi . Dit vormde de basis van De Jasmijnrevolutie.

Wil je het boek lezen?De Jasmijnrevolutie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Leen Vervaeke. Lezen De Jasmijnrevolutie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN