Kloosters in Friesland

Kloosters in Friesland - Titus Brandsma | Northernlights300.org

...d gewoed, ook vielen in 1580 alle kloosters aan de Staten van Friesland en werden ze vervolgens afgebroken ... Kloosters In Friesland - Erik Betten. Zoekeenboek.nl ... . De oudste kloosters (Foswerd, Stavoren, Dokkum) ontstonden in de 9e eeuw als kapittels van ... Kloosters In Friesland (Onbekende bindwijze). Geen Nederlandse provincie is zo gevormd door de kloosters als Friesland, en nergens is die erfenis ook... Kloosters in Friesland Aan het eind van de Middeleeuwen telde Friesland ruim 50 kloosters. Deze waren in twee perioden ge­ sticht. De meeste stichtingen uit de laatste periode - de vijftiende ee ... bol.com | Kloosters In Friesland, Erik Betten ... ... . Deze waren in twee perioden ge­ sticht. De meeste stichtingen uit de laatste periode - de vijftiende eeuw - waren bescheiden van opzet. Dit betrof voor het merendeel stedelijke vrouwenconven­ ten met een bevolking van lekenzusters die in hun De opkomst van kloosters heeft in Friesland lang op zich laten wachten. De reden daarvoor is dat de Friezen zich na de kerstening aanvankelijk helemaal op grote buitenlandse kloosters hebben gericht, zoals die van Fulda, Echternach en Werden. In de twaalfde eeuw begon in die situatie e...

INFORMATIE

AUTEUR
Titus Brandsma
DIMENSIE
12,64 MB
BESTANDSNAAM
Kloosters in Friesland.pdf

OMSCHRIJVING

SamenvattingDit uitzonderlijke boek – uniek door niet eerder gepubliceerde teksten en foto's - laat zien dat het verleden geen afgesloten hoofdstuk is, maar sporen toont die uitnodigen tot nieuwe vitaliteit en levenskracht. De belangstelling van Titus Brandsma ging uit naar de wortels van de onuitroeibare honger naar contact met onze oorsprong en ons diepste wezen. Kloosters zijn voor hem het symbool van onze zoektocht naar de waarheid van de mens. Daarom staat zijn geboeidheid in de bloei van de Friese kloosters ook niet los van zijn inzet voor de Friese cultuur en taal. Als geboren optimist ziet hij overal mogelijkheden die eraan bijdragen dat jonge mensen waarlijk mens worden en volwaardig deel kunnen nemen aan de samenleving. Het is voor hem echter onloochenbaar dat dit vereist dat wij trouw blijven aan onze spirituele wortels en durven leven in het besef dat wij buiten God niet bestaan. In teksten van Brandsma en zichtbare sporen wordt de lezer meegevoerd langs de Dokkumer Ee van Stavoren en Leeuwarden naar Schiermonnikoog. Het is een boeiende ontdekkingstocht die van oude stenen voert naar de actualiteit van voorzichtige stappen voorbij de grens. Titus Brandsma twijfelt niet dat iedere crisis de vruchtbare aarde is voor nieuwe creativiteit en onze blik opent voor de toekomst.

Wil je het boek lezen?Kloosters in Friesland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Titus Brandsma. Lezen Kloosters in Friesland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN