Einde van de politiek?

Einde van de politiek? - Diverse auteurs | Northernlights300.org

...litiek verafschuwt. De NSB zou tot het einde van de Tweede Wereldoorlog actief blijven ... Het einde van de consensusdemocratie? - ProDemos ... . Principes van de NSB ... In 1941 werd de NSB de enige legale politieke partij die in Nederland mocht bestaan. Hoe Mussert het ook probeerde, de NSB kreeg weinig voeten aan de grond bij de Duitsers. De Raad voor het Openbaar Bestuur organiseerde onlangs een conferentie. "Politieke partijen: revitaliseren of op zoek naar alternatieven?" En met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht het wellicht interessant om kennis te nemen van het gewisselde. De voorzitter van de Raad, Jacques Wallage, ziet de spanning tussen burger en politi ... Het einde van de politiek | De Volkskrant ... . De voorzitter van de Raad, Jacques Wallage, ziet de spanning tussen burger en politieke partijen groeien. Deus ex Machina 147 - Het einde van de politiek direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Einde van de politiek? - Paperback (9789463402620) 3 3 x gezien 0 0 x bewaard sinds 12 nov. '19, 10:06. Bewaar ... Het einde van de politieke partijen? Mijn persoonlijke overtuiging? Ik denk dat ieder mens zoveel mogelijk de vrijheid moet hebben om te doen waar z'n passie ligt (binnen de grenzen van het collectieve belang) en het meest uit zichzelf moet zien te halen (whatever that may be). Ons systeem van parlementaire democratie stamt uit 1848 en is sindsdien amper veranderd. Nadat het systeem lang goed heeft gefunctioneerd is er nu sprake van een forse crisis. De kloof tussen politiek en burgers is sterk toegenomen. Het vertrouwen van de burger in politiek en politici is erg laag. Einde van de politiek?: over populisme, democratie en staatsgeweld | Poorthuis, Marcel, Duyndam, Joachim | ISBN: 9789463402620 | Kostenloser Versand für alle Bücher mit Versand und Verkauf duch Amazon. Volgens de hoge vertegenwoordiger van de Europese Unie voor buitenlands beleid, Josep Borrell, is het einde van de Amerikaanse dominantie in zicht. De politiek staat onder druk. Wereldwijd zien we vandaag de dag een afnemende invloed, macht, en betekenis van de politiek zoals we die sinds het begin de moderniteit hebben gekend. In een globaliserende wereld neemt de macht van multinationals en banken toe, ten koste van politiek bestuur en politieke wetgeving. TY - JOUR. T1 - Utopie als einde van de politiek. AU - Achterhuis, Hans. PY - 1996. Y1 - 1996. KW - METIS-148577. M3 - Article. VL - 23. SP - 195. EP - 201...

INFORMATIE

AUTEUR
Diverse auteurs
DIMENSIE
3,91 MB
BESTANDSNAAM
Einde van de politiek?.pdf

OMSCHRIJVING

De politiek staat onder druk. Wereldwijd zien we vandaag de dag een afnemende invloed, macht, en betekenis van de politiek zoals we die sinds het begin de moderniteit hebben gekend. In een globaliserende wereld neemt de macht van multinationals en banken toe, ten koste van politiek bestuur en politieke wetgeving.De politiek staat niet alleen van buitenaf onder druk. In westerse liberale representatieve democratieën wordt de politiek steeds meer ook van binnenuit uitgehold. Ondersteund door ruime aandacht in de media winnen populistische stromingen en partijen aan invloed. Identiteitspolitiek en nationalisme zijn in opmars. Door het gebrek aan grote en verbindende visies in de politiek krijgt het persoonlijk leven van politici een steeds grotere betekenis, ten koste van hun politiek handelen en van hun opvattingen en ideeën. Politici worden meer en meer "gewone' celebrities, inclusief het bijbehorende afbreukrisico door relletjes, roddels en schandalen. Wordt met deze ontwikkelingen het einde van de politiek ingeluid? En wát eindigt er dan precies, of voorzichtiger: wat komt er door deze ontwikkelingen onder druk te staan? De legitimatie, het gezag, en de geloofwaardigheid van de politiek en van politiek leiderschap? Of kondigen zich nieuwe vormen van leiderschap, legitimatie, gezag, en geloofwaardigheid aan? En is er juist een nieuwe en toenemende "politisering van de politiek' gaande? In Einde van de politiek? buigen filosofen, juristen en theologen zich over deze vragen en geven een visie op de toekomst van de politiek.

Wil je het boek lezen?Einde van de politiek? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Diverse auteurs. Lezen Einde van de politiek? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN