Leven en dood - Partners op afstand - Hulp voor rouwenden en hun helpers

Leven en dood - Partners op afstand - Hulp voor rouwenden en hun helpers - R. van Oosten | Northernlights300.org

...urlijk heb ik nu mijn lieve gezin om mij heen staan ... Rouw op latere leeftijd - De canon van de gerontologie ... . Complexe verliesverwerking doe je niet op de koffie bij de buurvrouw. De Groningse hoogleraar Jos de Keijser vindt dat vele achterblijvers, na een niet-natuurlijk overlijden of na persoonsvermissing, eerder baat hebben bij psychologische interventies, uitgevoerd door goed opgeleide psychologen. Anderhalf jaar geleden hing de echtgenoot van Maria zich op in de schuur bij de woning. Die lag al 1,5 dood in de badkamer. En mijn moede ... bol.com | Leven en dood - Partners op afstand - Hulp voor ... ... . Die lag al 1,5 dood in de badkamer. En mijn moeder lag hulpeloos beneden op de bank. Was echt too much, gezien het feit dat ik mijn stiefpa weg heb moeten laten halen. En nu ook voor de zorg van mijn moeder, die in een verz. tehuis zit. Nou laat maar, het is te veel. Heb ook nog broer en zus, maar het komt allemaal op mij terecht. Op latere leeftijd en na het verkrijgen van informatie, vallen sommige stukjes van de puzzel op hun plek en komen kinderen er achter dat ze te maken hebben gehad met een of meer narcistische ouder(s). Ook in deze relaties is emotioneel misbruik vaak aan de orde. De arts stelt een medisch attest van het overlijden op. Daarop wordt de datum en het uur van overlijden, en ook de doodsoorzaak vermeld. U moet ook een begrafenisondernemer inschakelen. Naast de regeling van de begrafenis neemt de begrafenisondernemer ook vaak administratieve formaliteiten voor zijn rekening, zoals de aangifte van het overlijden bij de burgerlijke stand van de gemeente ....

INFORMATIE

AUTEUR
R. van Oosten
DIMENSIE
10,59 MB
BESTANDSNAAM
Leven en dood - Partners op afstand - Hulp voor rouwenden en hun helpers.pdf

OMSCHRIJVING

In onze relaties zullen, of we daar nu bij stilstaan of niet, vroeger of later gaten vallen, doden te betreuren zijn. Altijd weer hopen rouwenden hulp en steun van hun naaste omgeving te ontvangen. Is die daarop ingespeeld? Is ze bereid de treurenden op te vangen? Het antwoord komt meestal niet zonder aarzeling. Wie niet vanuit eigen ervaring kan spreken, begrijpt de vraag dikwijls nauwelijks. Leven en dood - Partners op afstand is gebaseerd op de talloze gesprekken en brieven die een direct gevolg waren van Joke Forceville-van Rossums dagboek Dagen van na-bestaan. Dat is een leidraad gebleken voor velen die geconfronteerd worden met eigen rouw of de hulpvraag van een rouwende. Zij kreeg als weduwe contact met de weduwnaar Rokus van Oosten en samen hebben zij zich intensief beziggehouden met de consequenties van dood en verlies van een geliefde voor een rouwende nabestaande.

Wil je het boek lezen?Leven en dood - Partners op afstand - Hulp voor rouwenden en hun helpers in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur R. van Oosten. Lezen Leven en dood - Partners op afstand - Hulp voor rouwenden en hun helpers Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN