Dorp Van Verzet

Dorp Van Verzet - H.J. van Nijnatten-Doffegnies | Northernlights300.org

...chts naar links. Als in mei 1940 de oorlog begint, is dominee Oosterbrug net als jonge predikant begonnen ... Dorp in verzet - bibliotheek.nl ... . Het eerste boek Oorlogstijd langs de Lek gaat over de verzetsgroep waar hij en andere jonge mannen en vrouwen in het dorp Groot-Ammers bij betrokken raken. Jan W. Klijn Dorp in verzet. Gedrukt boek . In Groot-Ammers, een dorp langs de Lek, is in de Tweede Wereldoorlog een verzetsgroep actief die onder de vlag van een bijbelkring opereert in de Alblasserwaard. Genre Streek- en boerenroman, Oorlogsroman, Fictie, Protestants milieu Onderwerpen I Op 13 juli 1942 om ... Historische romans - "Dorp van verzet" door H.J. Nijnatten ... ... . Genre Streek- en boerenroman, Oorlogsroman, Fictie, Protestants milieu Onderwerpen I Op 13 juli 1942 om 4.00 uur vertrekt het 101 e Reserve Politiebataljon van nazi-Duitsland uit het Poolse stadje Biłgoraj naar het iets verder gelegen dorp Jozéfow. In het dorpje wonen hoofdzakelijk Joden, ongeveer achttienhonderd. Het is nog vroeg in de ochtend en de bewoners van het dorp, niets vermoedend van wat komen gaat, slapen nog. Gebonden met linnen kaft, 1971, 192 pagina's, Nederlands, Zeer goed, kaft goed Dorp in verzet. Als in mei 1940 de oorlog begint, is dominee Oosterbrug net als jonge predikant begonnen. Het eerste boek Oorlogstijd langs de Lek gaat over de verzetsgroep waar hij en andere jonge mannen en vrouwen in het dorp Groot-Ammers bij betrokken raken. De nood wordt groter in het tweede deel Overwinning, waarin een van de leden van de verzetsgroep wordt opgepakt en ter dood veroordeeld. De deelwerkgroep 'Cultuur & Erfgoed' van de werkgroep Holtum 2.0 heeft de laatste hand gelegd aan een boek over het dorp. Het boek is nu klaar, en heeft 'Holtum, een dorp om trots op te zijn' als titel gekregen omdat de makers écht trots zijn op hun dorp en op het gemaakte boek. "Wij hopen dat het boek een bijdrage eraan gaat leveren dat nog veel meer inwoners onze trots zullen ... Honderd mannen die konden onderduiken in Benschop wilden graag wat terugdoen voor de verzetsmensen en gastfamilies in het dorp. Een groepsfoto met de mannen van het verzet leek hen een mooi aandenken....

INFORMATIE

AUTEUR
H.J. van Nijnatten-Doffegnies
DIMENSIE
4,93 MB
BESTANDSNAAM
Dorp Van Verzet.pdf

OMSCHRIJVING

In de oorlogsjaren werd het voor steeds meer Nederlanders onmogelijk zich op straat te vertonen. Joden, verzetsmensen, zigeuners, spoorwegpersoneel en nog vele anderen werden gezocht door de bezetter en moesten onderduiken. Velen hielden zich op één adres schuil. Op enkele veraf gelegen boerderijen werden soms hele gezinnen ondergebracht. Maar zelden kwam het voor dat een grote groep onderduikers bij elkaar woonde. Over zo'n groep gaat het in het eerste deel van deze omnibus, Het geheime dorp.In het tweede boek, 't Hemeltje gaat de opkomst van het nationaal-socialisme gepaard met diepe kloven in de familieverhoudingen. Het lijkt het leven van de boer van 't Hemeltje, Giesbert Hubertus, beter bekend als Kriel, voorbij te gaan. Maar ook deze bescheiden, blijmoedige boer kan niet ontkomen aan het dreigende oorlogsgeweld. Hij wordt met de keiharde realiteit geconfronteerd als hij wordt opgepakt!

Wil je het boek lezen?Dorp Van Verzet in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur H.J. van Nijnatten-Doffegnies. Lezen Dorp Van Verzet Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN