Smeltend ijs

Smeltend ijs - Arnaldur Indridason | Northernlights300.org

...de Himalaya aan het einde van deze eeuw verdwenen is ... Zeespiegelstijging: water zet uit en ijs smelt | HIER ... ... Arnaldur Indridason Smeltend ijs Recensie en Informatie. Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering lezen van Smeltend ijs, de nieuwe thriller van Arnaldur Indriðason. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestemolgelijkheden opgenomen. Als al het ijs zou smelten, zou dat tot een zeespiegelstijging van 6,7 meter leiden (ijsmassa = 3 420 000 km³/oppervlakte aarde= 510 100 000 km²). De Groenlandse ijskap wordt soms het "binnenlandijs ... 28 onbekende virussen ontdekt in smeltende Tibetaanse ... ... . De Groenlandse ijskap wordt soms het "binnenlandijs" (Deens: "indlandsis") genoemd. Het oudste ijs in de ijskap is 110.000 jaar oud. Smeltend ijs in de Himalaya Klimaatjagers in de klas Embed Favoriet Afspeellijst. Embed. Kopieer embedcode. Datum 5 maart 2018 Leeftijd. 13-15 jaar Kijkwijzer Alle leeftijden Duur 09:14 min Bekeken 1.145 Vak. Aardrijkskunde; Milieu en klimaat; Bron. NTR; VPRO; Download de ... Het smelten van ijs wordt als een van de oorzaken van de absolute zeespiegelstijging gezien. Dit is niet helemaal onwaar, maar het ligt aan het soort ijs of de zeespiegel zal stijgen als het smelt. Zee-ijs Zee-ijs, ook wel pakijs of drijfijs genoemd, is bevroren oceaanwater. Groenland is het op één na grootste reservoir van landijs. Door de stijgende temperatuur op aarde smelt dat ijs echter in recordtempo. Eén van de gevolgen daarvan is dat de druk van het ijs op de rotsbodem afneemt, waardoor het land zelf stijgt. Smeltend ijs. Het smelten van gletsjers en ijskappen dragen bij aan de hoeveelheid water in de oceanen. Dat gebeurt bijvoorbeeld in Groenland en Antarctica, waar de randen van de grote ijskap aan het smelten zijn. Alleen landijs draagt bij aan de hoeveelheid oceaanwater. Het smeltende ijs van Groenland was tot nu toe de belangrijkste factor bij de zeespiegelstijging, maar daar komt nu verandering in. "Het nieuwe onderzoek laat zien dat Antarctica Groenland aan het ... Bestel Smeltend ijs Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies recensie Smeltend IJs, Ilija Trojanow In zijn roman Smeltend IJs stelt de schrijver Ilija Trojanow het gedrag van de mens ten opzichte van de natuur en het milieu aan de kaak. Één van de gevolgen daarvan is het smelten van de gletsjers. De beste boeken voor de laagste prijs | Voor 15:00 uur besteld de volgende dag in huis | Gratis verzending vanaf €20 | Uitstekend verpakt | klanten beoordelen Zo komt het versnelde smelten van het ijs op Groenland op dit moment deels doordat de tongen van de gletsjers in contact staan met het opwarmende oceaanwater. Als de gletsjers zich steeds verder terugtrekken, gaat dit contact verloren en zou het afsmelten kunnen worden vertraagd....

INFORMATIE

AUTEUR
Arnaldur Indridason
DIMENSIE
8,90 MB
BESTANDSNAAM
Smeltend ijs.pdf

OMSCHRIJVING

Op de gletsjer Langjökull wordt een lichaam gevonden, vastgevroren in het ijs. Het blijkt te gaan om een ondernemer die al dertig jaar wordt vermist. Een uitgebreid onderzoek leverde toentertijd niets op; er waren meerdere verdachten in beeld maar er kon niets bewezen worden. De politie vraagt hulp aan de gepensioneerde politieman Konráð, die de verdwijning destijds onderzocht. De zaak heeft hem nooit losgelaten, en wanneer er een vrouw zich met nieuwe informatie bij hem meldt komt er plots weer beweging in het onderzoek.

Wil je het boek lezen?Smeltend ijs in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Arnaldur Indridason. Lezen Smeltend ijs Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN