Nooit meer slapen

Nooit meer slapen - Willem Frederik Hermans | Northernlights300.org

...e Wereld van Boudewijn Büch'. Geschreven bij Nooit meer slapen ... bol.com | Nooit meer slapen, Willem Frederik Hermans ... ... . Ik las dit boek voor mijn literatuurlijst Nederlands, verwachtend dat het boek wellicht wat aan de saaie kant zou zijn. Het tegendeel bleek waar; ik kon het boek nauwelijks opzij leggen en na afloop had ik de gebruikelijke 'kater', die je altijd hoopt te hebben na een boek, omdat dit erop wijst dat het boek je heeft geraakt en meegesleurd. Shamira Raphaela - Nooit Meer Slapen - Fragment 25 mrt 2019. ... Nooit Meer Slapen - NPO Radio 1 ... . Shamira Raphaela - Nooit Meer Slapen - Fragment 25 mrt 2019. Vrije Geluiden Live Esinam. 14 feb 2019. Vrije Geluiden Buiten Spelen Robin Kester. 4 okt 2018. Vrije Geluiden Buiten Spelen Park Jiha. 26 jul 2018. Open Kaart: filosoof Lammert Kamphuis 19 jun 2018. Paradiso 50 Afl. 1: De Oerknal. 2 mrt 2018. Nooit meer slapen is een van de klassiekers in de Nederlandse literatuur, het is het vierde boek dat ik van Hermans lees en ik vind het eigenlijk wel een begrijpelijker boek van hem. Dit zou eraan kunnen liggen dat de situatie telkens weer de leegte terugkomt waardoor de lezer het gemakkelijker kan begrijpen. Nooit Meer Slapen - Nausicaa Marbe en Kevin van Vliet 20 augustus 2019 . Pieter van der Wielen presenteert maandag - donderdag vanaf middernacht twee uur lang Nooit Meer Slapen. Met in het eerste uur een gast uit de wereld van de cultuur of de actualiteit. Titel Nooit meer slapen. Auteur Willem Frederik Hermans. Eerste druk De eerste druk van Nooit meer slapen kwam in 1966 uit bij uitgeverij de Bezige Bij te Amsterdam. Voor dit verslag heb ik de 15de, uitgebreide druk gelezen. Nooit Meer Slapen met o.a. Jack Poels . 11 mei 2019 . U bent hier: nooit meer slapen . luister . afleveringen . Nooit Meer Slapen met o.a. Jack Poels . 11 mei 2019 . Fragmenten Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending Jack Poels brengt nieuw album uit met Rowwen Hèze (1) vanaf 00:00:28. 50+ videos Play all Mix - Yellow Claw - Nooit Meer Slapen Ft. Ronnie Flex, MocroManiac & Jebroer YouTube Best Yellow Claw mix - Duration: 46:18. Scorpion Visuals 7,052,358 views Nooit Meer Slapen is m'n...

INFORMATIE

AUTEUR
Willem Frederik Hermans
DIMENSIE
7,64 MB
BESTANDSNAAM
Nooit meer slapen.pdf

OMSCHRIJVING

De portier is een invalide. Op het eikehouten bureautje waaraan hij zit, staat alleen een telefoon, en door een goedkope zonnebril staart hij roerloos voor zich uit. Zijn linkeroorschelp moet afgescheurd zijn bij de ontploffing die hem verminkt heeft, of is misschien verbrand toen hij neerstortte met een vliegtuig. Wat er van het oor is overgebleven lijkt op een slecht uitgevallen navel en biedt de haak van de bril geen houvast.- Professor Nummedal, please. Ik heb een afspraak met hem.- Goodday, sir. Ik weet niet of professor Nummedal binnen is.Zijn Engels klinkt langzaam of het Duits was. Hij zwijgt verder en verroert zich niet.- Ik heb gisteren een afspraak gemaakt met de secretaresse van professor Nummedal, voor vandaag half elf.Onwillekeurig kijk ik op mijn polshorloge dat ik gisteren bij aankomst in Oslo gelijk gezet heb op Noorse zomertijd. Half elf. Nu pas zie ik dat boven het hoofd van de portier een elektrische klok hangt die ook op half elf staat. Alsof ik de verminkte man zelfs geen schim van een vermoeden geven wil dat ik hem bedrieg, haal ik de brief te voorschijn die professor Sibbelee mij in Amsterdam gegeven heeft en zeg:- De datum was trouwens al eerder vastgesteld.Het is een brief van Nummedal aan Sibbelee, waarin deze dag, vrijdag 15 juni, als mogelijke datum voor een ontmoeting wordt genoemd. Ik wens uw leerling een voorspoedige reis naar Oslo. Ondertekend: Ørnulf Nummedal.Ik houd de portier de opengevouwen brief voor, van mij uit gezien ondersteboven. Maar zijn hoofd beweegt hij niet, wel zijn handen. Aan zijn linkerhand zitten geen vingers en aan de rechterhand heeft hij niet meer dan een enkele nagelloze stomp overgehouden en de duim. De duim is volkomen onbeschadigd, met een goed onderhouden schone nagel. Het lijkt bijna of het zijn eigen duim niet is. Zelfs geen vinger overgehouden om een trouwring aan te dragen. Zijn polshorloge is afgesloten met een metalen dekseltje, dat hij op zijn duimnagel laat openspringen. Onder het dekseltje zit geen glas.De portier voelt met de nagelloze stomp aan de wijzers en zegt:- Het is mogelijk dat professor Nummedal op zijn kamer is. Twee trappen naar boven en dan de tweede deur rechts.Met open mond steek ik de brief weer in mijn zak.- Thank you.

Wil je het boek lezen?Nooit meer slapen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Willem Frederik Hermans. Lezen Nooit meer slapen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN