Psychologie en delinquentie

Psychologie en delinquentie - J. Goethals | Northernlights300.org

...ychologie en delinquentie een inleiding in de criminologische psychologie ... Psychopathologie, delinquentie en rechterlijke ... ... . J. Goethals ... Al te vaak denken we dan evenwel alleen aan de bekende pijnlijke gevallen van moord en seksueel misbruik van kinderen, ... en wordt ook veroorzaakt door niet-pathologische sociale en psychologische processen. Psychologie en delinquentie. Criminaliteit is een maatschappelijk probleem waarover elk van ons zich zorgen maakt. Al te vaak denken we dan evenwel alleen aan de bekende pijnlijke gevalle ... Samenvatting psychologie en delinquentie - Verslaving en ... ... . Al te vaak denken we dan evenwel alleen aan de bekende pijnlijke gevallen van moord en seksueel misbruik van kinderen, en aan gevallen waar sprake is van psychopathie en andere psychopathologische processen. Criminaliteit betreft evenwel ook meer gewone delicten als inbraken of ... Psychologie en delinquentie J. Goethals • Boek • paperback. Samenvatting . Criminaliteit is een maatschappelijk probleem waarover elk van ons zich zorgen maakt. Al te vaak denken we dan evenwel alleen aan de bekende pijnlijke gevallen van moord en seksueel misbruik van kinderen, en aan gevallen waar sprake is van psychopathie en andere ... 9789033466830 Psychologie en delinquentie koop je vanaf 17.49 tweedehands bij Bookmatch. 100% veilig Geen énkel risico. Criminologische psychologie Hoofdstuk 1 : Inleiding Deeldomeinen binnen 'psychologie en recht' Criminologische psychologie : bestudeert delinquent gedrag en gaat op zoek naar de verklaring ervan op geaggregeerd niveau. Bedoeling : delinquente groepen vergelijken met niet-delinquente groepen teneinde psychologische verschillen te vinden. Bestel Psychologie en delinquentie Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies FACULTEIT PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGISCHE WETENSCHAPPEN Zelfbeeld en delinquentie bij schoolgaande jongeren Lore Van Damme (00600041) Masterproef ingediend tot het behalen van de graad van master in de pedagogische wetenschappen, afstudeerrichting orthopedagogiek Promotor: Prof. Dr. Eric Broekaert Academiejaar 2010-2011 Delinquentie in de adolescentie: de invloed van psychologische controle en emotionele stabiliteit Timmermans, N. (2012) Faculty of Social and Behavioural Sciences Theses Organisatiepsychologie: past psychologische inzichten toe op de werkvloer, met inbegrip van selectie van werknemers en motivatie; Psychologie toegepast op het rechtsdo...

INFORMATIE

AUTEUR
J. Goethals
DIMENSIE
4,16 MB
BESTANDSNAAM
Psychologie en delinquentie.pdf

OMSCHRIJVING

Criminaliteit is een maatschappelijk probleem waarover elk van ons zich zorgen maakt. Al te vaak denken we dan evenwel alleen aan de bekende pijnlijke gevallen van moord en seksueel misbruik van kinderen, en aan gevallen waar sprake is van psychopathie en andere psychopathologische processen. Criminaliteit betreft evenwel ook meer gewone delicten als inbraken of straatberovingen, en wordt ook veroorzaakt door niet-pathologische sociale en psychologische processen. Deze laatste psychologische verklaringen vormen het thema van dit boek. Een overzicht wordt geboden van de verschillende denkstromingen die vandaag, maar ook in het verleden, de criminologische psychologie uitmaken. Het boek richt zich tot studenten en tot al wie meer inzicht wil verkrijgen in het fenomeen van de delinquente mens.

Wil je het boek lezen?Psychologie en delinquentie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J. Goethals. Lezen Psychologie en delinquentie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN