Komt een paard de kroeg binnen

Komt een paard de kroeg binnen - David Grossman | Northernlights300.org

...sproken. Lees „Komt een paard de kroeg binnen" door David Grossman verkrijgbaar bij Rakuten Kobo ... Komt een paard de kroeg binnen (e-Book) - David Grossman ... ... . In een zaaltje op een industrieterrein ten noorden van Tel Aviv staat de kleine, bebrilde stand-upcomedian Dov Grinstein... Komt een paard de kroeg binnen | ISBN 9789059365711 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Komt een paard de kroeg binnen De witz als pantser Het helpt als je enige kennis van de actuele Israëlische politieke situatie - al dan niet met reden bezette gebieden, een permanente staat van tot de tanden gewapende vrede - hebt, wanneer je de zwartgallige roman van David Grossman leest. Laat ze in dat geval vooral de nieuwste vertaalde roman van Grossman lezen, Komt een paard de kr ... Komt een paard de kroeg binnen - Uitgeverij Cossee ... . Laat ze in dat geval vooral de nieuwste vertaalde roman van Grossman lezen, Komt een paard de kroeg binnen, een 'stand-up' roman, vol met scherpe grappen over het leven van alledag in Israël en tegelijk een document over een laatvijftiger die zonder mededogen - terwijl hij dat beslist wel verdient - zijn eigen leven, zijn eigen ziel fileert. Titel: Komt een paard de kroeg binnen Auteur: David Grossman Vertaling: Ruben Verhasselt Uitgever: Cossee Jaartal: april 2015 Aantal pagina's: 240 Boekensalon • Hebban • Goodreads In een zaaltje op een industrieterrein ten noorden van Tel Aviv staat de kleine, bebrilde stand-upcomedian Dov Grinstein op het toneel. Keihard zijn de grappen van stand-upcomedian Dovele Grinstein in Komt een paard de kroeg binnen, de nieuwe roman van David Grossman. Over Israëlische kolonisten op de Westelijke Jordaanoever. Er lopen er twee door Hebron met vóór hen een Palestijn (Israëlisch scheldwoord: Araboesj). Grossman - Komt een paard de kroeg binnen is zijn eerste roman na Uit de tijd vallen, zijn 'rouwboek' na d...

INFORMATIE

AUTEUR
David Grossman
DIMENSIE
5,42 MB
BESTANDSNAAM
Komt een paard de kroeg binnen.pdf

OMSCHRIJVING

In een zaaltje op een industrieterrein ten noorden van Tel Aviv staat de kleine, bebrilde stand-upcomedian Dov Grinstein op het toneel. Elke keer dat het hem niet lukt het publiek aan het lachen te krijgen, slaat hij zichzelf schrikbarend hard in het gezicht.Als het publiek begint te morren, spreekt een kleine vrouw de zaal toe vanaf de eerste rij. Zij leerde Dov kennen als kind: toen was hij een beetje vreemd, maar hij was de enige die haar niet pestte.Door haar verhaal neemt Dovs optreden een persoonlijke wending. Hij vertelt over zijn vader Chezkel (kapper en handelaar in namaak-Levi's) en moeder Sara (kampoverlevende), en zegt dat hij vroeger op zijn handen liep om zijn droevige moeder aan het lachen te krijgen. Het publiek wil moppen, maar Dov gaat verder met zijn eigen levensverhaal. Als tiener werd hij op een dag weggeroepen uit het premilitaire trainingskamp, omdat een van zijn ouders was overleden. Niemand vertelde hem wie er dood was, en tijdens de rit naar Jeruzalem bedenkt hij van wie hij het erger zou vinden. Hij zet plusjes en minnetjes achter zijn vader en zijn moeder en vindt zichzelf daarom een klootzak. Daar krijgt hij wel applaus voor, van de laatste drie mensen in de zaal.Komt een paard de kroeg binnen gaat over de levensreddende kracht van grappen, over medelijden en vriendschap. Grossmans meesterlijke roman laat ons lachen en huilen tegelijk.

Wil je het boek lezen?Komt een paard de kroeg binnen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur David Grossman. Lezen Komt een paard de kroeg binnen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN