De vogelserie - De spreeuw

De vogelserie - De spreeuw - Koos Dijksterhuis | Northernlights300.org

...familie van de spreeuwachtigen uit de orde zangvogels (Passeriformes) ... Speciaalclub van insecten- en vruchtenetende vogels ... .Hoewel hij het hele jaar door te zien is, is het een trekvogel.De spreeuwen die wij hier 's zomers zien, zitten 's winters zuidelijker en onze winterspreeuwen bevinden zich 's zomers noordelijker. Na het broedseizoen leven deze vogels namelijk in grote groepen. De spreeuw heeft een verenkleed dat verandert in het broedseizoen. In de wintermaanden hebben spreeuwen een zwart verenkleed. De veren hebben dan een paars/groene gloed met witte spikkels. We z ... Spreeuw - vogelvisie.nl: Alle vogels van Nederland ... . De veren hebben dan een paars/groene gloed met witte spikkels. We zien de spreeuwen dus meestal met dit verenkleed. De spreeuw is een luidruchtige vogel en broedt meestal alleen, maar soms ook in kolonies in boomholten of gaten in de grond. De vogel vormt buiten de broedtijd vaak grote tot zeer grote zwermen en kan dan veel schade veroorzaken, met name aan boomgaarden met fruitbomen. In De spreeuw beschrijft Dijksterhuis zijn grote liefde voor deze vogel, in de hoop op een betere toekomst voor dit dier. € 20,99 Paperback / softback Op voorraad. Bestel veilig en betrouwbaar bij onze eigen webwinkel Boekenwereld.com Direct Bestellen. Lees ... Luister naar de Spreeuw op vogelgeluid.nl, dit is een uitgebreide verzameling van Nederlandse vogelgeluiden. Werkt ook op jouw mobiele telefoon! In 'De kievit' van Sake P. Roodbergen, onderdeel van de Vogelserie, staat een iconische Nederlandse vogel centraal. De kievit is als voorbode van de lente bijzonder populair. In dit boek beschrijft Roodbergen, een van de grootste kenners van onze weidevogels, aan de hand van één jaarcyclus het leven van de kievit. Zoals gezegd is de spreeuw een bijzonder fraaie vogel.De vogels hebben een donker, bijna zwart verenpak met spikkels en lichtgezoomde vleugels en staartpennen. Het verenkleed is erg sterk en compleet anders dan dat van vogels als bijvoorbeeld een merel. Laatstgenoemde vogelsoort kan zijn veren al verliezen als je maar naar hem wijst. Weetjes over de spreeuw. De spreeuw kan het geluid van een aantal vogels, kikkers en zoogdieren perfect imiteren. De meest geïmiteerde soorten zijn de buizerd, de wielewaal, de kleine bonte specht en de kip. De imitaties moeten worden aangeleerd en zijn dus niet aangeboren. Spreeuwen die werden geïntroduceerd in Noord-Amerika en Nieuw-Zeeland ... De spreeuw is de vogel die vrouwen verleidt met een bloemetje, die voetbalwedstrijden heeft gefloten en muziek van Mozart heeft gecomponeerd. Het gezelligheidsdier dat...

INFORMATIE

AUTEUR
Koos Dijksterhuis
DIMENSIE
6,92 MB
BESTANDSNAAM
De vogelserie - De spreeuw.pdf

OMSCHRIJVING

Spreeuwen zwermen met miljoenen door de avondlucht. Hoe doen ze dat? Ze versieren hun nesten met bloemen. Waarom doen ze dat? Het leven van spreeuwen kent vele interessante aspecten. Koos Dijksterhuis is al jaren gefascineerd door spreeuwen, door hun gedrag en hun voorkomen. Ze zijn een feest om naar te kijken, zeker wanneer het verstrooide licht hun fraaie verenkleed zichtbaar maakt, en een feest om naar te luisteren; ze zingen en neuriën het hele jaar door.Spreeuwen zijn overal waar mensen zijn, ze broeden het liefst onder dakpannen in de stad en op het platteland, we nemen ze daardoor voor lief. Maar de laatste jaren nemen ze in aantal af, waarschijnlijk door toedoen van dezelfde mensen bij wie ze onderdak vonden. In De spreeuw beschrijft Dijksterhuis zijn grote liefde voor deze vogel, in de hoop op een betere toekomst voor dit dier.

Wil je het boek lezen?De vogelserie - De spreeuw in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Koos Dijksterhuis. Lezen De vogelserie - De spreeuw Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN